Up Back Next

 
SPORTSKI SUSRETI U MURSKOM SREDIŠĆU

Snježana i Gordana, Klub "Voltino"   

Bilo je prekrasno subotnje jutro 1. srpnja 2000. godine. Okupili su se članovi klubova S.S. Kranjčević, Susedgrad, Osvit, Remetinec i Voltino na malonogometnom igralištu u Voltinom, našem omiljenom sastajalištu.

Pao je kratki dogovor i krenuli smo na put. Cilj je Mursko Središće, ili točnije selo Peklenica, mjesto održavanja 16. sportskih susreta klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske. Vedri, dobro raspoloženi i orni za sportsko natjecanje, stigli smo oko 10 sati na odredište. Stigli su članovi mnogih klubova, a prvo pristigli su zauzeli i najbolje pozicije u debeloj hladovini.

Usljedilo je svečano otvorenje Susreta. Predsjednik Kluba Mursko Središće upoznao nas je s programom druženja i natjecateljskim disciplinama.

Prim. dr. Svjetlana Pintarić pozdravila je sve prisutne i zaželjela svima puno natjecateljske sreće. Sportske susrete otvorio je predsjednik Saveza Koprivničko-Križevačke Županije. Najatraktivnije natjecanje počelo je točno u podne. 

Naša malonogometna ekipa, Joža, Slavko, Marina, Mira i Zvonko pokušali su se skriti ispod siromašnih krošanja još nerazgranatog stabla. Utakmica je počela. Igrali su "Voltino" i "Centar" iz Koprivnice. Rezultat 6:0. Hrabro, dečki! Tako to rade ozbiljni, a po godinama su znatno najodrasliji. Usljedila je kratka stanka i ponovo naši na teren, a sada s Križevcima. Do kraja neizvjesno i podjela bodova 1:1. U trećoj utakmici dobivamo domaćine, a utakmicom dobijamo svi. Dobra igra, prava muška i 1:1. Bez poraza, s puno želje i žara naši su dečki izborili, na našu veliku žalost, samo 2. mjesto. Bod više imao je domaćin (bili su jednako dobri). U stankama između nogometnih utakmica i nakon njih, Jurica, Gordana i Snježana okušali su sreću u pikadu i osvojili 7. mjesto, a Gordana i Zvonko u streljaštvu. Naš je moto bio - vrijedi pokušati, jer morate znati ni pikado ni streljaštvo nisu nam hobi.

Nakon dodjele priznanja za sudjelovanje i osvojenog 2. mjesta u nogometu, trebalo je krenuti doma. Pomalo tužna (2. mjesto) i suncem iscrpljena lica razveselilo je Nedelišće, na putu Čakovec - Varaždin. Lijep restoran, ugodna hladovina i osvježavajući napitci, uz dobar roštilj, popravili su raspoloženje. Malo osvježeni i zadovoljni, vratili smo se u Zagreb. Netko je rekao važno je sudjelovati. Mi poručujemo: vidimo se iduće godine u Bjelovaru.

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org