Up Back Next

 
DRUŽENJE KOD GOSPOĐE MARIJE

Vladimir Švalje  

Gđa. Marija živi i radi u Njemačkoj, ali brine se o svom bratu Ivanu. Ivan živi u Hrvatskom zagorju s majkom. Razbolio se od zle bolesti koja se zove alkoholizam. Brižna sestra zauzela se za brata te ga je dovela u Udrugu liječenih alkoholičara Doma zdravlja Krapina.

Ivan sada apstinenira godinu dana. Na svečanoj Godišnjoj skupštini primio je diplomu za apstinenciju. Ta brižna sestra kada god dođe u Hrvatsku, dođe i na sastanak Udruge u Krapinu. Prigodom jednog dolaska izrazila je želju da ju posjetimo u njenom domu u Strmcu kod Samobora.

Na njezin ponovni poziv, došli smo 22. 7. u goste. Tu su bili gosti i članovi obitelji, a naš je gost bio iz Zagreba gosp. Godić sa suprugom. Bilo nas je trinaestero. 

Ljubazno smo primljeni uz bogati domjenak, naravno bez alkohola, a druženje je trajano punih šest sati i nije nam bilo dosadno. Na rastanku svi smo zapjevali "Hvalu", našu zagorsku pjesmu, te smo pozvali gđu. Mariju na izlet u rujnu, koji organizira naša Udruga, što je sa zadovoljstvom prihvatila.

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org