Up Back Next

IZ SPLITA

Tomo Volf 

Nakon višegodišnje "stanke" ponovo smo počeli ostvarivati sadržaje rada, koji pridonose većem druženju i zbližavanju članova kluba i članova obitelji, a što pridonosi nadamo se, i boljem uspjehu u apstinenciji. S tim u vezi, nedavno smo upriličili izlet s posjetom svetištu Kraljice Mira u Međugorju. 

Bili smo nazočni bogoslužju u crkvi sv. Jakova u svetištu Kraljice Mira, posjetili mjesto ukazanja, obišli druge znamenitosti svetišta i bili zadivljeni i zadovoljni viđenim. Grupa koja je bila na ovom izletu, oko trećina Kluba, smatra da je potrebno što više ovakvih i sličnih izleta i druženja. 

Zato je komisija za društveno- zabavni život Udruge planirala, dolaskom svježijih dana, izlet na slapove Krke, Mosor, Cetinu i druga izletnička i znamenita mjesta. 

Posebno planiramo posjete klubovima liječenih alkoholičara u Mostaru i Imotskome, s kojima smo se već počeli dogovarati o vremenu posjeta prigodom koje bismo se upoznali s radom ovih klubova, razmijenili iskustva i dogovorili daljnju suradnju.

Top

Ispred kipa Kraljice mira u Međugorju

S obzirom da je naša Udruga, zbog velikog broja članova (trenutačno 57 osim članova obitelji), podijeljena u četiri kluba kao ustroj stvarna oblika Udruge, a svaki pod vodstvom svog stručnog djelatnika, održava tjedne sastanke u određeni dan od ponedjeljka do četvrtka. 

Poradi boljeg zbližavanja, dogovorili smo da se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu sastaju članovi svih klubova, a prvog četvrtka u mjesecu sastaju se svi članova obitelji. Time nastojimo zbližiti sve članove, što se već i osjeća.

Osvrnuo bih se i na posljednji broj našeg "Alkohološkog glasnika" u vezi s zaista dobrim i praktičnim prilogom "Neka razmišljanja o recidivu." Mislim da tomu nije potreban komentar. 

U našim klubovima iscrpno smo razgovarali o spomenutom prilogu. Čuli smo o toj temi i u Radio emisiji "Vi i vaše zdravlje", što je dobro došlo kao podsjetnik. Zato smo taj vrijedan prilog preslikali i podijelili svakom članu. Istina da je stvar svakog osobno kako će se prema ovom problemu odnositi, ali ipak - neka se nađe pri ruci!.

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org