Up Back Next

16. ŠPORTSKI SUSRETI
ODRŽANI XVI. ŠPORTSKI SUSRETI KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA SJEVEROZAPADNE HRVATSKE

prof. Milan Čapalija i Milica Pakasin  

U mjestu Paklenica, kraj Murskog Središća, održani su 1. srpnja 2000. tradicionalni športski susreti klubova sjeverozapadne Hrvatske. Ovim, 16. po redu susretima, domaćin je bio Klub Mursko Središće.
Tog vrućeg ljetnog dana već oko 10 sati počelo je okupljanje sudionika u društvenom domu Paklenica.
Na susrete se odazvalo 15 klubova iz četiri županije, Grada Zagreba i Hrvatske Kostajnice. Bili su nazočni klubovi: "Mursko Središće" i "Povratak" - Mursko Središće, "M. Golubić" - Čakovec, "Nada" - Kotoriba, "Centar" - Koprivnica, "Zdravi život" - Sv. Marija, klubovi iz Zagreba, Kostajnice, Đurđevca, Križevaca, Preloga i Bjelovara.

Na otvaranju Susreta prisutnima se obratio u ime domaćina Mirko Novak, najstariji apstinent i dostručni djelatnik u klubu Mursko Središće. Sve sudionike je pozdravila gošća prim. dr. Svjetlana Pintarić u ime Hrvatskog društva za suzbijanje alkoholizma i drugih ovisnosti, te izrazila svoje zadovoljstvo što je po drugi put na sportskim susretima. Susrete je otvorio Marko Mihoković, predsjednik Saveza za zaštitu duševnog zdravlja i suzbijanje ovisnosti Koprivničko- križevačke županije.

Nakon otvorenja Susreta započela su natjecanja po športskim disciplinama. Uz ranije zastupljene discipline - mali nogomet, pikado, streljaštvo, šah i kros, ovogodišnji Susreti bili su obogaćeni novom disciplinom - potezanje užeta. Gotovo svi sudionici (a bilo ih je 218) sudjelovali su u jednoj od disciplina. S puno žara i htijenja, po jakom suncu, ali uz bučno navijanje, natjecanja su protekla u pravom športskom duhu i nadmetanju. Kad su se na kraju zbrojili svi rezultati po pojedinim disciplinama, ukupni je ovogodišnji pobjednik bio Klub Križevci.

Dok su tekla športska natjecanja, svi stručni djelatnici klubova, uz nazočnost dr. Svjetlane Pintarić i dr. Mladena Brezovca, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, održali su sastanak. Na sastanku se razgovaralo o stanju i o radu u klubovima, te istaknula potreba češćih druženja i edukacija, čemu će vjerojatno pridonijeti i osnivanje Saveza svih klubova Hrvatske, o čemu je izvijestila prim. dr. Svjetlana Pintarić.

Kako se športski susreti organiziraju ne samo zbog natjecanja nego i druženja, treba naglasiti da je domaćin priredio u Društvenom domu Paklenica zanimljiv društveni program nakon natjecanja. Bilo je pjesme, plesa, šale, uz bogatu tombolu. Na zajedničkoj večeri podijeljena su priznanja i diplome pojedincima. Posebne nagrade uručene su najstarijem apstinentu, najboljoj obitelji i klubu te najmlađem sudioniku. Apstinent s najdužim stažom na športskim susretima bio je Nikola Novosel - Miška iz Kluba Križevci, s 26 godina apstinencije, najbrojnija obitelj je bila obitelj Zvonimira Žagija iz Kluba Bjelovar.

Na kraju, treba istaći izvrsnu organizaciju i gostoprimstvo članova kluba Mursko Središće, koji su tako na najbolji mogući način obilježili 15. obljetnicu djelovanja svoga kluba. Već sada se radujem očekujući ponovno ugodno druženje na novim susretima iduće godine u Bjelovaru.

Za Savez:
prof. Milan Čapalija i Milica Pakasin

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org