Up Back Next

IZLET U EKO-SELO NA ŽUMBERKU

U ime klubova Medveščak I, II i III. 
Gordana R.P.
 
 

Kao što smo najavili u zadnjem broju Alkohološkog glasnika, da ćemo organizirati izlet sa sva tri kluba Medveščak, to smo i ostvarili. U nedjelju, 4. lipnja u 8,30 sati krenuli smo s terminala Črnomerec put eko-sela. Nakon ugodne jednosatne vožnje koja je protekla uz međusobno ćaskanje i druženje, stigli smo na odredište, gdje su nas domaćini dočekali raširenih ruku uz ugodno gostoprimstvo. 

Prvo smo razgledali stare drvene kuće, Eko country salun, uzgajalište konja i ponija koji služe za iznajmljivanje u jahanju. Nakon razgledavanja toga prelijepog ambijenta krenuli smo u šetnju s nepoznatim ciljem u okolnu šumu.

Uživajući u čistom zraku, cvrkutu ptica, žuboru potočića, brzo smo ogladnjeli te smo prionuli k dopodnevnom gablecu. Nakon toga kratkog odmora nastavili smo šetnju kroz gustu šumu. 

Zbog umora i žeđi dio grupe se je razdvojio i krenuo natrag u selo. Glavnina naše hrabre izletničke ekspedicije nastavila je još sat i pola obilaziti nama nepoznate ljepote. Za to vrijeme "žedni i umorni" su ispijali mineralnu vodu odmarajući se uz kartanje. Kada smo se svi ponovno okupili u restoranu eko-sela, nastavili smo odmor, neki uz kartanje a drugi uz ćaskanje i izmjenu iskustava. U poslijepodnevnim satima, izletište se napunilo planinarima, izletnicima različite dobi i svatko je našao neku razonodu za sebe.

Vrijeme povratka se brzo primaklo i morali smo krenuti put Zagreba. Po dolasku u Črnomerec razišli smo se svojim kućama, umorni i zadovoljni. Sljedeći izlet planiramo ostvariti u što kraćem roku i to ako bude sreće na nekom od prigradskih kupališta.

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org