Up Back Next

ODLUKA MIJENJA ŽIVOT
ODRŽANA 32. GODIŠNJA SKUPŠTINA KLUBA ZET-LJUBLJANICA

B.S.   

Rad kluba, koji je prilikom svog osnivanja zamišljen kao mjesto na kojem će se pomoći radnicima, više je nego težak. Kada je osnovan prije 32 godine, radio je isključivo zalaganjem više medicinske sestre Đurđe Orešić, a trud da bi se postigli rezultati, koji su bili i te kako vidljivi na ovogodišnjoj skupštini, sada ulaže naša socijalna radnica i terapeut Mira Morović-Kunetić.

Ovogodišnju skupštinu otvorio je predsjednik Kluba Dragutin Lobor, pozdravivši sve prisutne, a posebno dipl. prav. Nikolu Papića i dipl. inž. Zdravka Bošnjaka, predstavnike Poslovodstva ZET-a, te prim. dr. Darka Breitenfelda i terapeute iz Psihijatrijske bolnice Vrapče i Psihijatrijske bolnice Jankomir.

U klub je prošle godine na sastanke dolazio 21 član s obitelji i četiri samca, koji su došli u klub tijekom godine.

U prošloj godini, zbog financijskih poteškoća, organiziran je samo jedan terapijski izlet, i to na Plitvička jezera, ali je zato kod obitelji Solzenički organiziran domjenak, kako bi se ipak članovi što bolje upoznali i izmijenili svoja iskustva. Uspjeh rada u protekloj godini najviše je došao do izražaja kada su dodijeljene diplome, dvojici članova za godinu dana apstinencije, trojici za tri godine i jednom članu za deset godina. Ljudi su, dobivši diplome, osjetili potrebu obratiti se ostalima, a sve je najviše dirnulo pismo jednogodišnjeg apstinenta Dražena Ožvalda, uz koga su u tom trenutku stajali njegova supruga Renata i 15-godišnji sin Marko. Svom ocu Branku Radiću, koji je dobio diplomu za 10-godišnju apstinenciju, obratio se sin Alen riječima: "Znam da je bilo teško, ali bravo tata, sve što smo prošli sada se isplatilo."

U drugom dijelu skupštine mnogo je bilo predstavnika iz klubova liječenih alkoholičara na području Zagreba, Velike Gorice i Samobora koji su htjeli ovom klubu dati podršku te pohvaliti naš dugogodišnji uporan rad. Svi uvijek žele rado čuti i riječi prim. dr. D. Breitenfelda, koji budnim okom prati rad kluba. On je istaknuo da predstoji, uz borbu protiv alkoholizma, i borba protiv pušenja, što je također teška ovisnost. Potvrdio je to i član Uprave dipl. inž. Zdravko Bošnjak kad se obraćajući nazočnima, pohvalio i kao četveromjesečni apstinent od pušenja.

Nakon završetka službenog dijela skupštine, svi su se opustili uz glazbu ZET-ovoga benda "Trio EM", zapjevali i zaplesali, uz domjenak, na kojem su se točili samo sokovi.

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org