Up Back Next

NEOBIČNA PRVA GODIŠNJICA APSTINENCIJE U KLUBU
"BAN KEGLEVIĆ" - ČRNOMEREC

Dr. Neda Vičić   

 

Prošli četvrtak, 6. travnja, u Domu Zdravlja Črnomerec, članovi Kluba "Ban Keglević" proslavili su Ivanovu prvu godišnjicu apstinencije, uz nazočnost njegove supruge Slavice.

Ivan je došao u ovaj klub prije godinu dana, u društvu svog rođaka Borisa i njegove supruge. Nije htio na bolničko liječenje, jer mu prijeti otkaz u poduzeću. Ivan radi u poduzeću Ericsson - N. Tesla kao vozač viljuškara. Njegov šef ima pravo tražiti od Ivana da trijezan dolazi na radno mjesto.Rukovodioci poduzeća imali su strpljenja, ali kako Ivan nije ispunio taj uvjet, zaprijetili su mu otkazom.

Ivanov motiv da se prestane opijati bio je radni odnos, gubitak zaposlenja, a odluku je donio i uz podršku svoje obitelji. Ivanovo radno vrijeme je uvijek do podne, od 6 do 14 sati. Dolazio je redovito u klub svakog četvrtka u 17 sati. Uzima tetidis u nazočnosti supruge a jetrene testove radi u laboratoriju DZ Črnomerec. Što se događalo u toj godini dana? U klubu je Ivan dugo šutio i pozorno pratio što se događa, o čemu se razgovara. Njegove kćeri više se ne srame svoga oca, a supruga Slavica je sva sretna došla u klub na prvu godinu apstinencije svoga supruga. Dobro je naglasiti da je Ivanu 49 godina, supruzi 43, a kćeri su već odrasle dvadesetogodišnje djevojke. Obje čekaju da se negdje zaposle.

Ivan voli svoj posao, a šefovi ga hvale da je vrijedan radnik. Članovi Kluba "Ban Keglević" ponosni su što imaju tako vrijednu obitelj u svojoj sredini.

  

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org