Up Back Next

ALKOHOLOŠKI GLASNIK ONLINE
http://members.xoom.com/kla

Webmaster: Davor Moravek
 
 

 

Bliži se još jedna godišnjica kako je Alkohološki glasnik prisutan na Internetu.

Prisjećam se entuzijazma glavne urednice mr.sc.dr Golik Gruber i mene kada smo razgovarali po prvi puta kako bi mogli pokrenuti Internet izdanje na world wide web-u. Prikupljanje starih brojeva, prepisivanje u format lako čitljiv svim internautima, dvojbe kako će biti prihvaćen, oduševljenje u uredništvu. Projekt je krenuo. Poboljšanja u dizajnu (koji je još uvijek vrlo jednostavan) došla su s vremenom, uz dodavanje novih mogućnosti komuniciranja sa čitateljima.

Dolaze i čitatelji sa svih strana mreže. Bez posebne propagande, kontaktirale su nas i srodne organizacije. Zahvalili smo im razmjenom linkova. Pristizali su nam i prilozi, pohvale, a i pokude, kada bi kasnili sa obnavljanjem stranica. Ne dopuštaju nam da stanemo. Pojedinim članovima klubova postalo je važno čitati Alkohološki glasnik i na ovaj način.

Još jedan medij za prenošenje ideja. Još jedan način da se pomogne, informira, potakne.

Da li se naš višegodišnji trud isplatio?

Kada bi bili komercijalni časopis na internetu, par tisuća posjetitelja u par godina malen je broj. No mi pišemo na hrvatskom jeziku, i naći nas se može ako se traže informacije na hrvatskom. Visoko kotiramo na svim servisima, domaćim i internacionalnim, koji pomažu u nalaženju informacije na mreži.

Stvorena je sada već impozantna kolekcija od preko tri stotine stranica, koji sadrže većinu tekstova od davnog broja 26 Alkohološkog Glasnika.

Noviji brojevi dostupni su i u Adobe pdf formatu, dakle gotovo istog izgleda kao i originalni, štampani članci!

Tko sve čita naš časopis na internetu? Osim iz Hrvatske, čitani smo u susjednim zemljama pa i na drugim kontinentima, gotovo svuda gdje se može čuti hrvatska riječ. Idemo dalje.

Pišite nam, vaša podrška nam je potrebna!

Mr.sc. Davor Moravek,
dr med. spec.psihijatar

  

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org

 
 
  -->