Up Back Next

Iz klubova

KLUB PREČKO

Hrvoje Veber   

 

Ove godine Klub Prečko slavi 16-godišnjicu djelovanja. Klub je započeo s radom ranih 80-ih godina i iznikao je iz Kluba "Trešnjevka", kojem je bilo sjedište na Novoj cesti. Sadašnja je adresa Kluba Prečko 24. Od tada do danas Klub je prosječno godišnje brojio oko 40-ak članova i njihovih obitelji, pa je smatran velikim, tzv. "mamut" klubom. Prijateljski pristup članovima i njihovim obiteljima, kao i stručni rad s njima, rezultirao je malim osipom iz kluba, čime smo zadovoljni..

Svih ovih godina u radu Kluba sudjelovale su stručne djelatnice: medicinske sestre Štefica, Katica i Ivanka, potom defektologinja Maja Kosanović. Sadašnja stručna djelatnica, s čijim smo radom izuzetno zadovoljni je socijalna radnica Vesna Mitrović.

Danas Klub broji 22 člana, od toga 2 žene i 20 muškaraca. 9 članova je zaposleno, 13 su umirovljenici. Prosječna starost članova je 55 godina. Ukupna apstinencija u klubu je 146 godina, što po članu iznosi oko 7,5 godina, što nam govori da je klub pomogao u uspostavi zdravog i ljepšeg života. Svi članovi imaju diplomu o apstinenciji, i to od jedne do petnaest godina. Tijekom godine četiri člana su recidivirala, od kojih su tri napustila klub.

Sve vrijeme vodila se briga o članovima, prijateljski ih se posjećivalo, bilo da su izostajali sa sastanaka kluba ili su bili bolesni. Dobri međuljudski odnosi grade se i dalje na međusobnom druženju i izvan kluba. Na sastancima kluba, koji se održavaju svakog ponedjeljka u 17, 30 sati, uz terapeutske teme, razgovara se i o svakodnevnim životnim problemima, te o radostima koje pruža zdravi život. Prisustvovali smo sastancima Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba i Udruge Trešnjevka, te seminarima "Petkom u pet". Članovi Kluba išli su na jednodnevne i višednevne izlete, primjerice na Brijune, a prisustvovali su i na Konferenciji o alkoholizmu u Opatiji.

I ove smo godine sudjelovali u emisiji Radio Zeline, koju odlično vodi gospodin Zvonimir Kvaternik, koji je prisustvovao našoj skupštini.

Prije tri godine Klub se podijelio na dva kluba: Klub Prečko i Klub Osvit. Ta dva kluba vrlo dobro surađuju i međusobno si pomažu, zahvaljujući i zajedničkoj nam stručnoj djelatnici Vesni Mitrović. Članovi Kluba Osvit pomogli su u organizaciji naše godišnje skuštine, pa im i ovom prigodom zahvaljujemo.

U ponedjeljak, 20. prosinca 1999. godine u 17, 30 sati održana je izvanredna 16. godišnja skupština Kluba liječenih alkoholičara Prečko. Od stručnih djelatnika skupštini su nazočili bračni par dr. Marinić iz Psihijatrijske bolnice Jankomir, profesorica Maja Kosanović i socijalna radnica Vesna Mitrović. Skupština je započela uobičajenim dnevnim redom. Predsjednik Kluba Milivoj Šarić podnio je godišnji izvještaj o radu Kluba, blagajnički izvještaj podnio je Dušan Martić, a izvještaj Nadzornog odbora Dušan Mirić.

Donesen je program rada za 2000. godinu.

Na kraju, dosadašnje predsjedništvo je razriješeno dužnosti i izabrano je novo u sastavu: predsjednik Ivan Bevetek, tajnik Dako Reškovac, blagajnik Dušan Martić, te Nadzorni odbor Vlado Movrin i Mihovil Sobočanec.

Nakon radnog dijela, u poučnoj i dragocjenoj diskusiji sudjelovali su dragi nam gosti.

U svečanom dijelu skupštine pjesnik gosp. Zvonko Kvaternik i gosp. Hasan Bašić recitirali su pjesme.

Podijeljene su i diplome: za jednu godina apstinencije diplomu je primio Đuro Selak, za tri godine apstinencije Božo Kovačević, a za deset godina apstinencije Vlado Movrin, Dušan Martić i Mato Kovač. Za 15godina apstinencije diplome su primili Dako Reškovac i Bego Kučković.

Zahvalnice Kluba dobile su Vesna Mitrović, prim. dr. Željko Marinić, profesorica Maja Kosanović i Katica Kunštek.

Skupština je završila ugodnim druženjem i još čvršćim prijateljskim vezama.

  

Top
 Copyright  1997, 2000   
 Webmaster&Design:
moravek.org
info@moravek.org