Up Back Next

Iz klubova

OSNIVA SE KLUB LIJEČENIH ALKOHOLIČARA U HRVATSKOJ KOSTAJNICI

Milan Godić, Klub "S.S. Krančević"   

 

Dana 1. travnja 2000. godine osniva se prvi klub liječenih alkoholičara na području Republike Hrvatske koje je bilo u Domovinskome ratu okupirano, u gradu Hrvatska Kostajnica, Županija sisačko-moslavačka. Osnivačka skupština održat će se u prostorijama Gradske vijećnice u 17 sati.

Prvi travnja nije slučajno izabran. To je Dan klubova liječenih alkoholičara Hrvatske. U povodu toga dana održat će se cjelodnevni program.

Za sve prijavljene sudionike, uz nisku cijenu prijevoza, autobus iz Zagreba za Hrvatsku Kostajnicu krenut će u osam sati, a povratak se planira za oko 21 sat. Tko želi putovati u svom aranžmanu može putovati i vlakom, koji iz Zagreba polazi u 6.50 sati s Glavnoga kolodvora, a povratak je moguć popodne ili navečer.

U programu je predviđen prijem kod gradonačelnika Hrvatske Kostajnice, razgledavanje grada i posljedica njegova stradanja u Domovinskome ratu. Potom u rekreativnom dijelu, slijedi nogometna utakmica između domaćina i gostiju - klubova "Silvije Strahimir Kranjčević" i "Voltino", te potom maraton po Kostajnici, popularni PAD - Trčanjem protiv pušenja,alkohola i droge, u kojem će sudjelovati učenici osnovne i srednje škole. Organizirat će se i natjecanja u šahu, badmingtonu i pikadu. Mole se sudionici da ponesu svoje rekvizite. Za sudjelovanje u natjecanjima potrebno se je prijaviti na dolje navedene telefone.

Bit će organizirane i tribine "Prevencija alkohola, pušenja i droga" i "Kako se odlučiti na liječenje i traženje pomoći". Na tribinama će sudjelovati gosti iz Odbora za zdravstvo i ovisnosti u saboru Republike Hrvatske i liječnici specijalisti za područje alkohologije iz Zagreba.

2. travnja 2000. za zainteresirane dodatno se organizira šetnja u prirodi i dopodnevni lov s lovačkim društvom Hrvatsko Selište. Nakon lova biti će organiziran piknik.

Mole se predstavnici svih klubova, koji imaju volju doći na osnivanje kluba u Hrvatskoj Kostajnici i sudjelovati u programu, da se jave Milanu Godiću u Zagrebu, tel. 01 / 369-72-45, ili radi službenih dogovora na ured gradonačelnika Davora Govorčinović u Hrvatskoj Kostajnici, tel. 044 /851-175.

  

Top
 Copyright  1997, 2000   
 Webmaster&Design:
moravek.org
info@moravek.org