Up Back Next

Iz klubova IZVJEŠĆE O RADU ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA ZA SIJEČANJ - VELJAČU 2000.

Ivan Mojaš, tajnik Zajednice Klubova Zagreba   

 

Mjesečni sastanak Zajednice klubova liječenih alkohličara ZagrebA održan je u redovitom terminu 8.2.2000. godine. Sastanku su bila nazočna 43 predstavnika iz klubova liječenih alkoholičara.

Više puta je na ranijim sastancima Zajednice bilo riječi o obvezama klubova liječenih alkoholičara prema Gradskom poglavarstvu, odnosno Gradskom uredu za zdravstvo, rad i socijalnu skrb. Nažalost, i na ovom sastanku morali smo se podsjetiti svojih obveza koje su proizišle iz Ugovora o financiranju programa rada klubova. Desetak klubova, nažalost, nije se pridržavalo svojih preuzetih obveza, te su upozoreni da najhitnije ispune svoj dio duga.

Na upozorenje Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb da je izišao novi natječaj o financiranju programa iz oblasti zdravstva i prevencija u zdravstvu, dogovoreno je da se izradi novi program jedinstven za Zajednicu i klubove i da se kao takav program prijavi na natječaj. Za izradu programa zadužen je tajnik Zajednice Ivan Mojaš.

Iz rada klubova po koordinacijama izvješća su podnijeli prijedsednici koordinacija. Glavna značajka je da su u mnogim klubovima održane godišnje skupštine. Informacija o prestanku rada dvaju kluba, Kluba Jarun i Kluba Maksimir, postavlja pred nas zadaću da prispitamo rad u našim klubovima, a napose koordinacija. Očito je da smo na nekim koordinacijama promašili sadržaje rada. Činjenica da je alkoholizam pošast i bolest suvremenog življenja, nameće nam potrebu osnivanja novih klubova, a nama su se, nažalost, ugasila dva kluba.

Napredni seminar polazilo je 15 kandidata iz klubova, da bi se u posljednje vrijeme broj polaznika drastično smanjio.

Prim. dr. Breitenfeld nas je upoznao s najnovijim naznakama da bi Farmaceutska tvrtka Belupo možda počela s proizvodnjom disulfirama.

Za Valentinovo, odnosno 13. 2.2000.., po drugi put, je organizirana akcija "Tranvaj zvan čežnja", u suradnji sa ZET-om, Hrvatskim društvom zas suzbijanje alkoholizma i drugih ovisnosti i Zajednicom klubova liječenih alkoholičara.

  

Top
 Copyright  1997, 2000   
 Webmaster&Design:
moravek.org
info@moravek.org