Up Back Next

TAKO TO RADE NAŠI PRIJATELJI U MEĐIMURJU!

Hasan Bašić, Klub "Osvit"   

Dana 18.6.1999. bili smo gosti na Drugoj godišnjoj skupštini Kluba liječenih alkoholičara Prelog.

Predstavnici klubova "Centar", "Osvit", "Knežija", "Utrine", tajnik Zajednice klubova liječenih alkoholičara Trešnjevke prof. Ljubica Uvodić-Vranić, voditeljica Udruge za unapređivanje obiteljskog života "Petkom u pet", i obitelj Antolović.

Impozantan broj predstavnika zagrebačkih klubova, ali vrijedilo je!
Klub "Prelog" je brojčano mali klub, od svega nekoliko obitelji i nekoliko samaca, ali s jednom velikom pokretačkom snagom u imenu Roka Pavčeca. 

Jedan je od osam klubova u Međimurskoj županiji, a njih ima za sada osam. Svi međimurski klubovi ustrojeni su u županijsku udrugu klubova, što je trenutno i cilj da se u cijeloj Hrvatskoj to provede. 

Sva pozitivna kretanja k osnivanju klubova u Međimurskoj županiji i za dobar rad tih klubova, Međimurci moraju zahvaliti u najvećoj mjeri dr. Dolenecu, kojeg mi je bila čast osobno upoznati. Tih, miran i nenametljiv. Mogli bismo ga u šali usporediti s onom našom zagorskom "tiha voda brege ruši".

Rad jednog kluba ne ocijenjuje se po godišnjoj skupštini kad se svi potrudimo da sve bude u redu. Svaki član kluba treba svojim aktivnim sudjelovanjem pridonositi boljem i kvalitetnijem radu svoga kluba. 

Tako upravo rade naši prijatelji iz Međimurja. Kad se svi mi polako opuštamo u obiteljskom ozračju, članovi kluba Prelog, nakon napornog dana i poljoprivrednih radova, u 20 sati počinju svoje druženje. 

Dvije doktorice, kao dvije dobre vile, toga dana doputuju iz Čakovca kako bi i one dale svoj nemjerljivi doprinos, pomažući nam da nešto promijenimo, kako bismo mi i naše obitelji živjeli bolje, ljepše i sretnije.

Dr. Uvodić i dr. Kiš nisu honorirane za svoj rad, ali to rade s velikim zanosom, srcem i ljubavlju. Svaka čast!

Odaziv za godišnju skupštinu bio je iznad očekivanja. Dvorana vatrogasnog doma bila je prepuna, nazočili su svi klubovi iz Međimurja, novinari, doktori s Odjela za alkoholizam čakovačke bolnice. 

Mi iz Zagreba bili smo doista oduševljeni nadahnutim govorima i bogatoj diskusiji svih predstavnika. Što se sve može učiniti za dvije godine? To znaju samo dragi prijatelji iz Kluba Prelog. 

Za to ne postoji obrazac, samo puno truda i rada. Tako to rade naši dragi Međimurci!

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org