Up Back Next

POTVRDA APSTINENCIJE U SVAKIDAŠNJICI - SUSRET U CRKVI, NA IGRALIŠTU...
(Psalam 86. - Molitva u nevolji)

Antun Motočić, župnik   

Dana 19. lipnja ove godine na Kalniku se održalo sportsko druženje liječenih alkoholičara. 

Na početku su se neki od njih skupili u kalničkoj župnoj crkvi sv. Brcka, gdje sam ih pozdravio. Uzeo sam Bibliju i pročitao 86. psalam pod naslovom "Molitva u nevolji" i naglasio ove stihove:

"Prigni uho svoje, Gospode, i usliši me, jer sam bijedan i ubog. Jer ti si, Gospode, dobar i rado praštaš, pun si ljubavi prema svima koji te zazivaju.
U dan tjeskobe vapijem k tebi, jer ćeš me uslišiti".

Mnogi ljudi su osjetljivi te ne smiju jesti pojedinu hranu, jer im škodi ili kao posljedica neke bolesti ili kao specifičnost pojedinca. Tko ne smije na sunce, mora biti u hladu. 

Tko ne smije piti crnu kavu, jer mu škodi srcu, ne pije je. Tako bismo mogli nabrajati u nedogled. Tu spada i alkohol. Zato oni koji su prihvatili apstinanciju, jesu sretni ljudi, jer vide u kakvoj su situaciji bili, a kako je lijepo biti zdrav za sebe, za svoju obitelj i za čitavu zajednicu. 

Zato su potrebni ovakvi susreti u crkvi, na igralištu, možda na nekim radnim akcijama, da se ta velika vrijednost što je čovjek stekao apstinencijom, potvrdi u svakidašnjici. 

Pogotovo u obitelji, u župskoj zajednici i na svakome mjestu. Tome čovjeku treba dati podršku jer je došao na pravi put.

Posebno su tu zastupljeni za kršćane sveti sakramenti. Po njima Bog preobražava čovjeka. Zato ovaj susret liječenih alkoholičara na Kalniku bio je radostan doživljaj i za mene kao župnika i za našu župsku zajednicu. Svima nam je potrebno Božje milosrđe, a Bog nam ga obilno nudi. Samo se treba odlučiti.

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org