Up Back Next

15. SPORTSKI SUSRETI KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA SJEVEROZAPADNE HRVATSKE

Pripremili: 
Milica Pakasin, tajnik Saveza za zaštitu duševnog zdravlja suzbijanje ovisnosti
prof. Milan Čapalija, terapeut Kluba Križevci
 
 

Punih 15 godina održavaju se sportski susreti klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske. Ove je godine domaćin susreta bio Klub Križevci. Susreti su održani u Kalniku.

Ovogodišnji jubilarni susreti bili su posvećeni sjećanju na pokojnog dr. Dragutina Totha, jednog od osnivača klubova u našoj Županiji, čovjeka koji je mnogo godina svojega rada uložio u prevenciju, liječenje i rehabilitaciju alkoholičara.

Bilo je prisutno 14 klubova s 218 sudionika (103 apstinenta, 115 članova obitelji), kao i velik broj gostiju iz Kalnika, Križevaca, županijskih predstavnika i Zagreba.

Zastupljene su bile sljedeće discipline: mali nogomet, šah, pikado, streljaštvo i kros. Sveukupni pobjednik ove godine bio je Klub liječenih alkoholičara Centar iz Koprivnice. Druženje je trajalo cijeli dan, a uz sportske aktivnosti, organizirano je razgledavanje crkve svetog Brcka u Kalniku i starog grada Kalnika.

Održan je stručni sastanak terapeuta, gdje se govorilo o stanju i perspektivama klubova sjeverozapadne Hrvatske, na kojem su sudjelovale prim. dr. Svjetlana Pintarić iz Hrvatskog društva za alkoholizam i druge ovisnosti i Klinike za psihijatriju i alkoholizam i druge ovisnosti KB "Sestre milosrdnice" iz Zagreba, te dr. Vesna -Golik-Gruber iz Zajednice klubova Zagreb.

Podjela diploma i priznanja nije upriličena samo za rezultate i pobjednike u sportskim natjecanjima, nego i za najbrojnije obitelji, najmlađeg i najstarijeg sudionike susreta.

Uz predivan kulturno umjetnički program učenika osnovne škole Kalnik i tamburaša Kalnika, druženje uz ples trajalo je do kasno u noć.

Ovo je dokaz da se može družiti, pjevati i veseliti se bez alkoholnih pića.

Možda je najbolje da to potvrde sami sudionici susreta, koji u svojim prilozima govore o utiscima i razmišljanjima o važnosti ovakvih druženja. Nama ostaje da zahvalimo na toplom gostoprimstvu Općini Kalnik i Osnovnoj školi Kalnik i na podršci svim suradnicima i sponzorima, te poželimo da se zajedno nađemo na narednim susretima iduće godine u Murskom Središću.


tablica1 : Kronologija sportskih susreta
 

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org