Up Back Next

IZVJEŠĆE KLUBA "BALINOVAC" IZ MOSTARA

Jelka Džidić, 
supruga liječenog alkoholičara
 
 
 

Na početku izvješća želim pozdraviti uvažene goste iz KB "Sestre milosrdnice" iz Zagreba i sve nazočne. Poseban pozdrav i veliko hvala želim uputiti ženi koja nam je omogućila da sada budemo zajedno. Da se opišu veliki ljudi, ne postoje prave riječi. Treba imati veliko i otvoreno srce, pokazivati mnogo ljubavi i razumijevanja, ulagati nesebičan trud, znati suosjećati s patnjom obitelji. Takva je naša gospođa Nada Matović, a na njenom putu su gospođice Sandra Jovanović i Ljubica Lukić. 

Naš klub djeluje od 31. ožujka 1999. godine, kada se odvojio od matičnog kluba Mostar. Stručna djelatnica kluba je Sandra Jovanović.

Klub broji 18 članova, od toga je sedam s obitelji, a četiri samca. Iako mlad, naš klub ima veoma uspješnih apstinenata i onih koji su na dobrom putu da to postanu. 

Nažalost, imamo dva recidivista. Svaki recidiv je težak i sve članove veoma pogađa. Jedanput tjedno održavamo sastanke, na kojima se ugodno družimo, razmjenjujemo iskustva i pronalazimo najbolja rješenja za recidiviste.

Alkohol kao riječ ne znači ništa, ali u dodiru s čovjekom, učini od njega najgore i sruši ga u blato pretvori u ništavilo i ako sa njime ne prekine, odvede ga ravno u ponor. Zato su naši stručni djelatnici osnovali klubova da se to spriječi.

Ovim putem molimo radne organizacije i poglavarstvo grada da imaju razumijevanja za ovu našu problematiku. Da klubovi liječenih alkoholičara imaju mjesto na ovim prostorima kakvo zaslužuju i da imaju potporu i podršku.

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org