Up Back Next

IZVJEŠĆE O RADU KLUBA "MEĐUGORJE"

Vice Lončar, 
predsjednik
 
 

Naš klub počeo je s radom krajem ožujka 1999. i do sada smo održali osam sastanaka. 

U klubu se okuplja 10 obitelji koje su veoma disciplinirane i aktivne u radu i dolascima na sastanke. Većini naših sastanaka bili su nazočni gosti iz klubova liječenih alkoholičara "Rondo" i "Balinovac" iz Mostara, pod vodstvom našeg supervizora gđe Nade Matović, na čemu im i ovom prigodom mnogo zahvaljujemo.

Međugorski klub radi pod stručnim vodstvom gđice Ljubice Lukić, kojoj isto tako mnogo zahvaljujemo na toplim i ljubavlju prožetim riječima upućenim našim apstinentima, koji se vidno izdižu iz svojih ponora. 

Svi članovi su u vrlo dobrom stanju osim gosp. Barbarića, koji je više puta recidivirao i kojemu ćemo morati posvetiti najveću moguću pažnju i trud da i on uspije u apstinenciji. U našem klubu radimo i s djecom naših članova, koja pate od posljedica alkoholizma odnosno zbog alkoholom narušenih obiteljskih odnosa. Ovom prigodom apeliramo na sve roditelje da budu pravi nosioci očinstva i majčinstva i pravi uzori ljubavi, mira i reda.

Radu našeg kluba priključili su se i ovisnici o alkoholu i drogi, koji su se izliječili u zajednici "Cenacolo" sestre Elvire u Međugorju, kako bi svojim svjedočanstvima pomogli članovima koji su u teškim depresivnim i psiho-fizičkim krizama. Međugorje je mjesto mira, mjesto gdje svaki hodočasnik zastane nad svojim životom. 

Nama stanovnicima Međugorja ipak često prolazi u nemiru i napetostima i stoga nije puka slučajnost što naš klub radi u prostorijama župnog ureda, gdje nam osoblje daje potpunu podršku, kako bismo sačuvali svakog čovjeka i svaku obitelj koja će se po porukama "Kraljice mira" razviti u divan i skladan cvijet koji će donositi obilne plodove.

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org