Up Back Next

ZABAVNO POUČNI DISKO PROGRAM ZA UČENIKE
Hotel Sheraton, l3. travnja l999.

Mr.sc. prof. Jasmina Dobravc-Poljak
Klinika za dječje bolesti Zagreb
 
 

U Američkom baru Hotela Shetaon u utorak, l3. travnja l999. godine Služba za reproduktivno zdravlje Klinike za dječje bolesti Zagreb organizirala je disko program, promociju knjižice i tribinu o alkoholu. 

Ovaj program bio je namijenjen učenicima i učiteljima srednjih škola koji sudjeluju u tribini " Alkohol je previše dragocjen da biste ga utopili" i koji su pridonijeli nastanku priručnika o alkoholu pod istim naslovom.

Prvi dio programa bio je poučan, a sastojao se od predstavljanja priručnika i tribine. Govorili su mr.sc.dr. Vlasta Hiršl-Hećej, rukovoditeljica Službe za reproduktivno zdravlje Klinike za dječje bolesti, koja je otvorila program, prim.dr.sc. Darko Breitenfeld, šef Odjela za alkoholizam Kliničke bolnice "Sestre Milosrdnice" kao recenzent priručnika "Alkohol-život je previše dragocjen da biste ga utopili", prof. Ivanka Špoljak, pedagoginja XI. gimnazije i prof. Jasminka Zagorac, psihologinja Škole za cestovni promet i prof. Kristina Šnidaršić-Vlašić, pedagoginja iz XII. gimnazioje. Na žalost prof. Dubravka Lacković, pedagoginja iz Prehrambeno tehnološke škole nije sudjelovala. Svi su oni pridonijeli održavanju tribina i nastanku priručnika.

U drugom dijelu programa učenice navedenih škola održale su kratku tribinu i iznijele svoja pozitivna gledišta o tom radu.

U ugodnom i vedrom ozračju kojem su pridonjeli Blaženka Leib (HRT " Dobro jutro, Hrvatska") i Marko Rašica (HRT "Upitnik") kao voditelji. Svi su nazočni mogli nešto naučiti o pijenju alkohola, alkoholizmu i njegovim posljedicama.

Trećidio programa bio je i poučan i zabavan, a sudjelovale su poznate osobe iz svijeta zabave i umjetnosti i to: glumac Željko Vukmirica, voditeljica i pjevačica Vlatka Pokos, pjevač Sandi Cenov, vokalna skupina "Divas'' i vokalno-instrumentalna skupina "Baruni" sa svojim autorom (poularno nazvani Rus). Svi su oni govorili o problemima pijenja alkohola, posebice među estradnim umjetnicima i o važnosti informiranja mladih ljudi u prevenciji alkoholizma. Tako su svojom nazočnošću i udarnim porukama uveličali program, ali i pripomogli nazočnim mladim ljudima u donošenju odluka o nepijenju alkohola.

Zadnji, četvrti dio programa bio je glazbeni-zabavni dio. Gospodin Siniša Jagodić, direktor marketinga Otvorenog radija omogućio je angažiranjem disk-jokeya (Neno) ovaj dio programa. Disk program bio je predviđen do ponoći, ali se produžio.

Cijeli program pratila je ekipa OTV-a i tu skupljala intervjue za emisiju "Serbus Zagreb".

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org