Up Back Next

UČENICI EDUCIRAJU POSJETITELJE ''ZAGREB AUTO SHOW-A'' O ALKOHOLU

Dunja Pavić, III. c
XII. gimnazija - Zagreb
 
 

Dana 14. 4.l999. godine na Zagrebačkom velesajmu u okviru sajma "Zagreb auto showa" učenici iz Prehrambeno- tehnološke škole, XI. gimnazije, Škole za cestovni promet i XII. gimnazije zajedno s prim. dr. Darkom Breitenfeldom i mr. sc. prof. Jasminom Dobravc-Poljak održali su tribinu " Alkohol - život je previše dragocjen da biste ga utopili". 

Tribina je održana u suradnji s prof. Anicom Žibret iz Srednje policijske škole, a u dogovoru s Ministarstvom unutarnjih poslova.Učenici su govorili o alkoholu i njegovom utjecaju te o posljedicama alkoholizma na čovjeka, zdravlje i drušvo. Ispričana je jedna priča koja govori o čovjekovoj neumjerenosti i sličnosti sa svinjom koja se nalazi u kaljuži, a simbolizira čovjeka u pijanom stanju.

 Iznesene su činjenice kako pijenje alkohola uništava čovjekovo zdravlje, ali i njegovu osobnost.
Održana tribina dobro se je uklopila u edukacijsku akciju Ministarstva unutarnjih poslova RH nepijenja alkohola u prometu. Upravo su vozači u alkoholiziranom stanju velika prijetnja sebi i drugima.

Prim.dr. Darko Breitenfeld iz Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice" i mr. sc. prof. Jasmina Dobravc-Poljak iz Klinike za dječje bolesti Zagreb predstavili su i knjižicu koja je nedavno tiskana, a u kojoj se govori o alkoholu i posljedicama pijenja alkohola u životu, društvu i prometu.

Nakon održane tribine učenici i svi sudionici mogli su to poslije podne provesti na "Zagreb auto show-u" uživajući u izloženim automobilima. Tako je povezano korisno s ugodnim.

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org