Up Back Next

Iz Klubova


IZVJEŠĆE O RADU UDRUGE LIJEČENIH ALKOHOLIČARA MATULJI U 1998. GODINI

Predsjedništvo 
Udruge liječenih alkoholičara Matulji
 
 

Svatko se voli na kraju godine osvrnuti na rezultate svoga rada, da bi u sljedećoj godini učinio još više.
Našom skupštinom želimo pokazati javnosti smisao postojanja udruge liječenih alkoholičara Matulji. Ponosni smo jer smo opstali unatoč teškoćama, ratu, osipanju članstva. Terapeuti su radili volonterski jer su ih apstinenti molili da se Udruga ne zatvori, shvativši da je apstinirati bez druženja u Udruzi teško.

---------tablice

Sada imamo podršku socijalnog vijeća općine Matulji, čiji je predstavnik, nazočnošću našim sastancima, shvatio da je Udruga od velike koristi jer su mnoge obitelji ponovno vraćene na put sreće bez alkohola. Pozvan je i novinar ''Novog lista'' na sastanak da bi se putem medija ljude upoznalo što je zapravo Udruga i što se u njoj radi. Nakon toga se javilo još ljudi kojima je pomoć potrebna.
Skupštini su nazočili dr. Milan Gudelj sa sestrom Marijom iz Centra za ovisnosti iz Rijeke, s kojima izvrsno surađujemo. Nadalje, gosti su nam bili članovi udruga iz Opatije, Rovinja, gđa Slavica Jauk, nekadašnja suradnica prof. dr. Hudolina, koja danas živi u Opatiji. Pozvali smo liječnike primarne zdravstvene zaštite, ali, na žalost, nitko se nije odazvao.
Nakon pozdrava svim, nazočnima izvješće je pročitao predsjednik, zatim se razvila diskusija, a na kraju su apstinentima podijeljene diplome, i to: za deset godina jedna, za pet godina jedna, za tri godine četiri i za jednu godinu jedna. Svakom članu obitelji dodijeljen je cvijet, jer njihova podrška u liječenju alkoholičara znači i lakši dolazak do uspjeha. 
Skupštinu smo završili malim domjenkom, koji su pripremili članovi Udruge, zajedničkim druženjem i razmjenom iskustava.
.

 

  

Top

 

  

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org