Up Back Next

RIJEČ UREDNICE | 50

Mr.sc.dr.Vesna Golik-Gruber   

 

Štovani čitatelji!

1. travnja slavimo Dan klubova liječenih alkoholičara i 35. obljetnicu Klinike za psihijatriju , alkoholizam i druge ovisnosti Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice" u Zagrebu. Prigodno će u Hotelu ''Sheraton'' biti predstavljen priručnik Službe za reproduktivno zdravlje Klinike za dječje bolesti, Zagreb, Klaićeva 16, namijenjen mladima: ''Alkohol - život je previše dragocjen da biste ga utopili".

5. travnja, radio emisija Dalije Grin "Vi i vaše zdravlje", slavi treću godišnjicu emitiranja.

7. travanja - Svjetski dan zdravlja, obilježit ćemo manifestacijom pod motom "Kretanjem, šetnjom i plesom do zdravog srca, trijezne glave i čile starosti".

13. travnja, Služba za reproduktivno zdravlje Klinike za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, organizira za srednjoškolce disco program i tribinu, te predstavljanje priručnika ''Alkoholi - život je previše dragocjen da biste ga utopili.'' I ovog će se mjeseca održati nekoliko godišnjih skupština klubova liječenih alkoholičara.

Svjetskom Danu zdravlja posvećujemo pedeseti broj Alkohološkog glasnika, pa je i tema broja alkoholizam u starijoj dobi. Nesumnjivo je da će sve ove manifestacije pridonijeti unaprjeđivanju duševnog zdravlja i zdravlja uopće. Molimo vanjske suradnike i čitatelje diljem Hrvatske da nas izvijeste o manifestacijama na svom području. Zdrav život, život bez ovisnosti, naše je opredjeljenje.

O kvaliteti života bez alkohola puno nam mogu kazati stariji apstinenti. I ovom prigodom molim liječene alkoholičare s pet i više godina apstinencije da ispune upitnik tiskan u prošlom broju Alkohološkog glasnika i pošalju ga na adresu Uredništva. Željeli bismo do ove jeseni, kada se održava u Opatiji Prva hrvatska konferencije o alkoholizmu i Treća Alpe-Jadran konferencija, učiniti analizu upitnika i na toj osnovi donijeti neke zaključke, odnosno smjernice. Unaprijed zahvaljujem, uz molbu da u tome angažirate i druge članove vašeg kluba, budući da su rezultati vjerodostojniji što su na većem uzorku ispitanika.

Na kraju, primite čestitke za Uskrs i za 1. travanja - Dan klubova liječenih alkoholičara.

  

Top
 Copyright  1997-1999   
 Webmaster&Design:Davor Moravek