Index

Sadržaj
 
Sadržaj 

Index 
Novosti 
Iz klubova
Priče iz života
Vesela stranica
Linkovi

Novosti (1) 25.06.1998.:

Alkohološki Glasnik Online

Autor: Dr Davor Moravek, webmaster   

 

Alkohološki Glasnik od travnja 1998. godine ima i svoje Internet izdanje, na adresi http://members.xoom.com/kla.

Ideja je nastala u redakciji, sa ciljem veće popularizacije i stvaranje arhive vrijednih materijala koje su skupljeni u toku četverogodišnjeg izlaženja našeg časopisa.

Nakon probnog perioda, sada imamo web stranice koje imaju preko stotinjak učitavanja stranica mjesečno, što je uz relativno malenu početnu reklamu dosta dobar rezultat.

Osim prenošenja članaka iz Glasnika, a preneseno je gotovo kompletno zadnje godište, nastojimo stvoriti jedan interaktivan elektronski časopis: formiran je forum ( po strukturi sličan news grupi), zatim mail lista, ( zainteresirani mogu primati obavijesti o novostima, i uključiti se u diskusiju), te KLA chat room (mogućnost mrežnog razgovora).

Stranice časopisa su u cijelosti na hrvatskom jeziku, no zanimljivo je da je oko 40% posjetitelja iz inozemstva ( doslovno iz cijelog svijeta), što je posljedica interesa za tematiku, budući da je Glasnik prijavljen na liste zdravstveno - popularnih i medicinskih časopisa, a kroz jedan tjedan, bio je i na preporučenim stranicama u internacionalnoj sekciji našeg poslužitelja, xoom.com ( koji nam besplatno ustupa prostor, te im ovom prilikom još jednom zahvaljujem), a kroz taj tjedan broj učitavanja nam je porastao do 19 dnevno.

Također ostvarujemo suradnju sa srodnim stranicama, posebice bi istakao Slap, časopis Udruge liječenih alkoholičara Slatine, kao i stranice Centra za ovisnosti u Splitu.

Preporučio bi također poznavateljima engleskog jezika da posjete neke od stranica s alkohološkom tematikom kojih velik izbor mogu naći u web ringovima u kojima smo uključeni. ( Web ring su posebno izabrane, recenzirane stranice). Preporučio bih i news grupu s medicinskom tematikom, hr.alt.med (koju možete naći na hrvatskim news poslužiteljima).

Planovi su veliki, a mi smo za sada na početku. Nadam se da ćete posjećivati naše stranice, posjeta kojima je besplatna, te nam možete upućivati svoje kritike, ocjene, recenzije i mišljenja.

Spomenuo bih za kraj jednu anegdotu: jedan od mojih prijatelja, znalac Internet komunikacije, testirao je sa mnom mail listu. Kada je netko od njegovih kolega na poslu vidio naslov pošiljaoca ( Alkohološki Glasnik), počela su stanovita pitanja, i nakon toga objašnjavanja ... Vjerojatno će biti potrebno vremena dok i kod nas otvorenost u ovim temama bude uobičajena stvar.

Sve u svemu, pišite nam, iskoristite mogućnosti komunikacije, pošaljite nam svoje prijedloge, kritike i priloge.

WEB: http://members.xoom.com/kla

e-mail: alkoholoski.glasnik@usa.net

  

Top
 Copyright  1997,1998   
 Webmaster&Design:Davor Moravek