Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti

POZDRAV MLADIM APSTINENTIMA 

Mladen Diane

Živjeli svi trijezni nepilci uoči početka Mjeseca borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti!

Prvo je bilo Martinje - sramotno deset puta više popraćeno u medijima nego onaj naš događaj - i kako smo lani počeli, tako i ove godine nastavili suradnju s Prometnom policijom. Oni su radili svoj posao (!!), a mi smo dijelili zdravstvene promidžbene tiskane poruke: "Kad voziš, ne pij" (bolje nego "Ne pij dok voziš") i druge stručne poruke. 

Prim. dr. sc. Darko Breitenfeld je "vedrio i oblačio" uz elitu maksimirskog istoka (gosp. Pilaš - predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir), a ja sam dobio svoju "West side story", hvaleći također gotovo sve trijezne vozače - naočito vozačice, tijekom martinjskih noći. 

Odmah nakon toga je započeo 15. studenoga nizom napisa, te radijskih i TV razgovora Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti.

Dan nakon toga, u petak u 13,30 sati, masovno smo se našli našli ispred Gradskog poglavarstva. Old timer vozila kluba "Veteran", kao poruka da auti u rukama trijeznih dulje žive, baš kao i njihovi vozači. Neprocjenjivi besmrtnik u borbi protiv ovisnosti - napose pušenja, gosp. Prpić darovao je u ime Adre 100 kg mandarina za mladež.

Cijela hijerarhija Gradskog ureda za zdravstvo rad i socijalnu skrb, od pročelnika dr. Zvonimira Šostara nadalje, naravno, nazočio je i gradonačelnik gosp. Milan Bandić, družeći se srdačno s oduševljenjem đacima, osobito plavim medicinskim sestrama (u odorama). Hrvatski crveni križ pridonio je mnogo u svim akcijama, a sada s majicama - Športom protiv Pušenja - Alkohola - Droga - PAD-a. 

Stotine plakata Referentnog centra za alkoholizam RH Klinike za psihijatriju KB "Sestre milosrdnice" i, jasno, prim.dr.sc. Darko Breitenfeld u prisnom razgovoru, praktički dovikivanju s dobro raspoloženom mladeži. Naravno, i ono što najviše veseli, naša mladost, naši školarci, naša budućnost, noseći stotine poruka i slogana na plakatima i recitirajući niz angažiranih protuovisničkih stihova. 

Stotine koje su se tamo našle, nadamo se da su prihvatile naše poruke, dodajući i svoje, a uz pokojeg novinara i dosta liječenih alkoholičara, njihovih članova obitelji i njihovih stručnih i dostručnih djelatnika s mr. sc. dr. Vesnom Golik-Gruber, predsjednicom Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara, na čelu, a uz spontanu domaćicu gradonačelniku, medicinsku sestru Zinku Bratuša, te naše drage trijezne veterane Pintara i Fučijaša.

S poštovanjem.
Vaš Mladen Dianek, koji je, za razliku od mnogih, shvatio da je prevencija ovisnosti njegova moralna obvez
a.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org