Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

ZAHVALNICA | 80

Predsjednca Hrvatskog saveza

Zahvaljujemo svim starim apstinentima koji su dežurali na telefonu Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara od 28. 11. 2000. do 18. 9. 2001., a posebno Lidiji Paszko, dopredsjednici Saveza, na trudu oko organiziranja dežurstava.. 

Gospođa Paszko je okupila vrijednu ekipu od 21-nog člana iz 16 klubova., a za sve se aktivnosti koristila svojim telefonom, što je i dodatni osobni doprinos. Moram napomenuti, da je svakog dana nazvala dežurnog i provjerila je li sve u redu. 

Sada će je u tome zamijeniti Bruno Šiljković, član Kluba "Silvije Strahimir Kranjčević". Njegov je tel. 01/ 30 96 476. Pozivamo zainteresirane starije apstinente da se priključe postojećoj ekipi, pogotovo, što je dežurstvo sada organizirano svakodnevno radne dane, kao i do sada od 9-12 sati. 

Podsjećamo na broj telefona 01/ 37 87 754 i pozivamo vas da se javite i razmijenite iskustva sa svojim kolegama iz zagrebačkih klubova, te da ih i osobno posjetite kad dođete u Zagreb. Pozivamo i sve građane da se obrate za savjet iskusnim apstinentima, koji dežuraju uz telefon upravo zbog njih. Doduše, ima tu i drugih administrativnih poslova vezano uz djelatnost Saveza, te distribucije Alkohološkog glasnika. 

Novost je, da se u posljednje vrijeme, na preporuku prof. dr. sc. Vlatka Thallera, predstojnika Klinike za psihijatriju, čijim nam je razumijevanjem i ustupljena prostorija za rad Saveza, uvodi u praksu savjetovanje članova obitelji i osoba koje su provele detoksikacijski postupak, kao i ostalih građana koji se obrate za savjet, te ih se upućuje u klubove liječenih alkoholičara prema mjestu stanovanja. 

Na taj način apstinenti postaju dijelom alkohološkog tima, koji s raznih aspekata pomaže osobama s problemima vezanim uz zlouporabu alkohola i alkoholizam.


Volonteri, koji su dežurali pri telefonu Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara, 28.11.2000. – 18.9.2001. g.

1 Josip Poljak Klub "Voltino"
2 Lidija Paszko Klub "Voltino"
3 Zvonko Pešić Klub "Voltino"
4 Alojz Baznik Klub "Remetinec"
5 Vilko Fekeža Klub "Nova cesta"
6 Antun Petrić Klub "S. S. Kranjčević"
7 Bruno Šiljković Klub "S. S. Kranjčević"
8 Franjo Reich Klub "Horvati srednjaci"
9 Zvonimir Fistrić Klub "Medveščak"
10 Marijan Letinčić Klub "Zapruđe"
11 Zvonko Sitar Klub "Barutanski jarak"
12 Drago Čegir Klub "Susedgrad"
13 Marica Čegir Klub "Susedgrad"
14 Tereza Rivosechi Klub "Maksimirska naselja"
15 Željko Pregernik Klub "Medveščak"
16 Drago Petrović Klub "Petrica Kerempuh"
17 Dušica Cesarec Klub "Nada – Kruge"
18 Štefica Bedeniković Klub "Osvit"
19 Mihael Šinko Klub "Petar Zrinski"
20 Snježana Vugec Klub "Centar Kustošija"
21 Katarina Mužny Klub "Gornja Kustošija"

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org