Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

20. GODIŠNJA SKUPŠTINA KLUBA 
"GORNJA KUSTOŠIJA" ZAGREB

Katarina Mužny, 
predsjednica Kluba

Pregledom u povijest Kluba "Gornja Kustošija" ustanovila sam da je prva osnivačka skupština održana 24.4. 1981. godine.

Prema tome, današnja 20. godišnja skupština je i 20-godišnjica postojanja našeg kluba.

Prva skupština je održana u prostorijama gdje smo se i danas sakupili, a trajala je od 16,30 sati do 18 sati svakoga ponedjeljka.

Citirat ću dio zapisnika s Osnivačke skupštine Božidara Gajskog koji, iako je napisan prije 20 godina, još uvijek odiše svježinom: "U ovom kratkom izlaganju sigurno da nije obuhvaćeno sve o radu kluba, njegovim nedostacima i njegovim uspjesima, ali mi se još uvijek učimo, a apstinirati moramo dugo pa imamo vremena da ispravimo ono što ne valja."

Kao što vidimo, ciljevi našega djelovanja zacrtani su već prije 20 godina. U tih dvadeset godina događale su se razne promjene u članstvu kluba, ali cilj je ostao uvijek zacrtan na osnivačkoj skupštini. 

Prošle su i burne godine Domovinskoga rata, ali klub je i u najtežim uvjetima nastavio djelovati.

No ostavimo minule događaje nezaboravnoj povijesti i okrenimo se sadašnjosti i budućnosti. 

Dvadesetogodišnjim postojanjem Kluba "Gornja Kustošija" ponosimo se, ali pogledajmo sadašnjost.

U bliskoj prošlosti su su desile nepredvidljive promjene u radu kluba.

12. veljače 2000. godine umro je predsjednik kluba Branko Antić, 7. kolovoza 2000. godine umro je dopredsjednik kluba Krešimir Krušelj.

Ta su dva događaja svakako utjecala na rad našega kluba, jer Branko Antić s još nekoliko ljudi je održavao rad kluba i za vrijeme Domovinskoga rata, a Krešimir Krušelj je bio čovjek koji se nesebično bio posvetio promicanju kluba. Nakon svih ovih događanja, 3. travnja 2000. godine održana je izvanredna skupština. Duh optimizma je ostao i upravo u duhu optimizma će sutra biti bolje. Klub "Gornja Kustošija" nastavio je sa svojim radom. Prednost smo dali i ostalim aktivnostima, ali pazeći da ne zaostajemo i sa samim radom u Klubu liječenih alkoholičara "Gornja Kustošija".

I na kraju ovoga izvještaja, dopustite mi da još jednom spomenem citat s osnivačke skupštine Božidara Gajskog: "U ovom kratkom izlaganju sigurno da nije obuhvaćeno sve o radu kluba, njegovim nedostacima i njegovim uspjesima, ali mi se još uvijek učimo, a apstinirati moramo dugo pa imamo vremena da ispravimo ono što ne valja."

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org