Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

OSNOVANA ZAJEDNICA KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA SPLIT

Tomo Volf

Na inicijativu klubova "Split" i "Jadrantrans" iz Splita, u ožujku ove godine, sastali su se predstavnici klubova liječenih alkoholičara: "Imotski", "Jadrantrans", "Makarska", "Sinj", "Split" te Zavoda za bolesti ovisnosti, koji u svom programu rada ima ogranak za ovisnike o alkoholu, kako bi se dogovorili i osnovali Zajednicu klubova liječenih alkoholičara na ovom dijelu Dalmacije.

Predsjednik inicijativnog odbora Mate Smolčić, dugogodišnji (34 god.) stručni djelatnik Kluba "Split", ukratko je iznio potrebu osnivanja Zajednice, radi veće suradnje i koordinacije rada među klubovima a koje do sada nije ni bilo. Nije dobro da Klub "Split" ima veće kontakte i suradnju s klubovima u unutrašnjosti (Zagreb) nego ovdje, gdje je to potrebnije te je predložio nazočnima da prihvate prijedlog inicijativnog odbora i osnuju Županijsku zajednicu klubova liječenih alkoholičara – Split, što je jednoglasno prihvaćeno.

Izabrani su organi Zajednice: predsjedništvo od 9 članova, te predsjednik dr. Stijepo Botteri, osnivač i dugogodišnji stručni djelatnik Kluba "Jadrantrans" iz Splita, dopredsjednica prof. Anita Čudina, ravnateljica Zavoda za bolesti ovisnosti Sv. Kajo, te tajnik Tomo Volf, dugogodišnji apstinent i tajnik Kluba "Split". Izabrana su i ostala tijela: nadzorni odbor, te osobe za predstavljanje i zastupanje Zajednice.

U daljoj diskusiji naznačena je kao najvažnija zadaća koju treba odmah početi sprovoditi, a to je osnivanje novih klubova, posebno na otocima i u Zagori, jer su tamo ljudi zbog udaljenosti ali i zbog troškova, prepušteni sami sebi a time i potencijalnoj mogućnosti recidiva.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org