Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

DAN KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA

Rok Pavčec, 
Prelog

"Turnir u šahu", s plakata koje je izvjesio organizator, Zajednica Klubova liječenih alkoholičara Trešnjevka, bio je puno više od toga odnosno puno biše od samog turnira. U nazočnosti članova 12 klubova liječenih alkoholičara i Udruge "Petkom u pet", odigrano je bezbroj partija šaha, viseće kuglane i boćanja, te belota. Uz fino, reš pečene odojke bilo je i poezije, a ponajviše spontanog druženja mlađih i starijih apstinenata, te izmjene iskustava njihovih supruga i njih samih sklopljena su nova poznanstva, produbljena su stara prijateljstva. 

Najveće bih zasluge pripisao, preskočivši organizatora "s papira", Mići i Maci Antolović, koji su uz svoje dvorište, svakom od nas dali i djelić svoga velikog srca i dio svoje neiscrpne snage. Naši su trenuci bili ispunjeni toplim riječima podrške naše predsjednice klubova liječenih alkoholičara - mr. sc. dr. Vesne Golik-Gruber, zatim iskrenom riječju fra Duke, te već puno puta spomenutim uvodnim govorom prof. Ljubice Uvodić-Vranić, govorom koji ostavlja vrlo jak dojam i spušta sunce u naša srca. Ovo veselo druženje posebno su uveličale pjesme i recitacije Hasana Bašića i naše Katarine, koje da ste čuli, sigurno bi vam se stalno vrtjele po glavi.

Jedan je dan u godini posvećen Danu klubova liječenih alkoholičara Hrvatske, ali je pred nama još bezbroj dana da se trijezni, veseli i zdravi družimo, igramo, izmjenjujemo iskustva i radimo na poboljšanju načina života. Što se čeka? Svi se moramo družiti i surađivati, pa neka nam žive klubovi liječenih alkoholičara širom Lijepe naše i naši terapeuti. 

Uz podršku obitelji i prijatelja, jača i naša apstinencija.
Prošli smo kroz pakao? Zašto ne bismo stvarali raj?!!

Puno pozdrava za kraj. 

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org