Alkoholoski Glasnik
Up Back Next

NAŠ CILJ JE DUGOROČAN

Z.V.

Dana 28. veljače 2001. godine bio je još jedan u nizu važnijih datuma i skupova u Klubu Voltino. Bio je to dan jednogodišnje "inventure" rada i prisjećanja na jedan bogati i uspješni kontinuitet, na 25. uspješnih skupština.

S punim pravom i ponosom kažem uspješnih, jer svaka je postavljala ciljeve i težište rada narednoj godini, usmjeravala aktivnosti članova kluba, svaka je iznjedrila neko novo lice, nove uspješne apstinente, nove sretne obitelji.

Poznata inventivnost i neponovljivost bili su izazov ne samo za predsjedništvo Kluba i sve njegove članove, nego i sve prijatelje, koji su na svaku narednu skupštinu dolazili u sve većem broju.

Ugođaj je bio domaćinski, ozračje prijateljsko, ali i ozbiljno i radno. Svi akteri su i profesionalno pripremili svoje uloge, svatko na dodijeljenom mu prostoru, a brojni gosti su s nestrpljenjem, uz nježne tonove vokalno instrumentalnog sastava "Sjaj", čekali ovogodišnje iznenađenje.

Izvještaj o radu s podjelom priznanja za uspješnu apstinenciju od jedne do pete godine izmamili su sveopću pohvalu i odobravanje prepune dvorane restorana Končar-transformatori, a prekrasan ugođaj priuštile su nam svojim recitalom članice dramske sekcije Učeničkog doma iz Selske, koje su na samom početku stavile točku na "i" i dale obilježje i usmjerenje skupštine.

Usporedo sa završnom fazom pripreme skupštine, što je zaokupljalo sve naše članove na čelu s gospođom Paszko, dostručnim voditeljem i predsjednikom Kluba Voltino gospodinom Poljakom, odvijalo se je više važnih aktivnosti, koje su plod plana rada i realizacija postavljenih zadataka na prethodnoj skupštini, a koje je gđa Lidija, na njoj svojstven i lirski način, pribilježila svim nazočnima.

Međutim, iz toga bogatog izbora treba naglasiti rad i doprinos Kluba liječenih alkoholičara Voltino i njegovih pojedinaca u održavanju Trešnjevačke tradicije "Petkom u pet", u pripremi i osnivanju Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba, dežurstvo na Kontakt telefonu, sudjelovanje u osnivanju i funkcioniranju Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara, i naravno, priprema jedne kvalitetne reportaže u TV emisiji "Latinica".

Snimanju reportaže odazvao se je veliki broj članova našeg kluba i svojim su diskusijama, izlaganjima, životnom pričom i samom nazočnošću dali važan doprinos opće potrebnoj društvenoj akciji u borbi protiv alkoholizma.

Na završnoj analizi snimanja i u neobvezatnom razgovoru na našu skupštinu pozvali smo i urednicu reportaže.

Velika je šteta što se nije odazvala, velika je šteta što jedan insert, mali prikaz, nije bio u prilogu "Latinice", jer njezin urednik sigurno ne bi dopustio sadržaj reklama koji sve njegove, naše i opće društvene napore obezvrijedi u nekoliko sekunda, u jednoj orošenoj čaši, s puno pjene. No Klub Voltino u planu rada za 2001. upravo je i postavio jednu od težišnih zadaća borbu za unapređivanje kvalitete življenja kroz popularizaciju apstinencije i približavanje problematike alkoholizma među mladima, u osnovnim i srednjim školama, na tribinama, u klubovima. Svima doviđenja zadnje srijede u mjesecu veljači, 2002. godine u 17 sati.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! | Poveznice |
Copyright © 1997-2001
Webmaster&Design: Moravek


moravek.org