Up Back Next

KLUB LIJEČENIH ALKOHOLIČARA "MAKSIMIRSKA NASELJA "
Iz izvješća o radu Kuba tijekom 2000. godine

Zdenka Majkić, Predsjednica

Klub liječenih alkoholičara "Maksimirska naselja" ogranak je Kluba "Maksimir ", jednog od prvih klubova na području Zagreba. Klub radi pod vodstvom stručnog djelatnika prim. dr. Darka Breitenfelda i dostručne djelatnice Zdenke Majkić.

Tijekom 2000. godine održano je 48 sastanaka, s posjećenosti oko 70%, a težište je bilo na usavršavanju obiteljskog postupka liječenja i na apstinenciji.

Dana 31. svibnja 2000. godine održama je supervizija klubova liječenih alkoholičara područja Maksimir. Supervizor je bila mr. sc. dr. Vesna Golik - Gruber, predsjednica Hrvatskog Saveza klubova liječenih alkoholičara. Skup se sastojao od tri dijela. Zabavnog (pjesmom počeo i druženjem uz bureke završio), stručnog (nekoliko izlaganja) i radnog dijela. Uz izvješća o radu klubova liječenih alkoholičara s područja Maksimir uz izlaganje ravnateljice Marije Pavić i psihologinje Andreje Herceg.

Ovu superviziju napravili smo zato da vidimo što je kod nas dobro, što nam ne valja i što trebamo promijeniti, gdje smo zatajili. Supervizor mr. sc. dr. Vesna Golik - Gruber, osim što je pohvalila ovo područje, ukazala nam je da smo slabo povezani s institucijama socijalne skrbi, gdje se nismo obostrano dobro čuli, a možemo si međusobno puno pomoći. 

I tako smo neposredno nakon supervizje krenuli u akciju i Centru za socijalnu skrb dostavili izvješća o radu, Alkohološke glasnike, posjetili ih i razgovarali. Našli su vremena i razumijevanja za nas. Svaki klub je dobio svog socijalnog radnika, koji su već posjetili klubove u vrijeme njihovih djelovanja.

Voditelj kluba sa svojom stručnom djelatnicom odazvali su se u HTV emisiju "Dobro jutro Hrvatska" u povodu Mjeseca borbe protiv alkoholizma. Komentar: stručno, uspješno, iskreno.

Sudjelovali smo i u osnivanju Hrvatskog Saveza klubova liječenih alkoholičara 14. 10. 2000. godine u čije je Predsjedništvo ušla i Zdenka Majkić za istočno područje Zagreba.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! |
Copyright 1997-2001
Webmaster&Design:


moravek.org