Up Back Next

SASTANAK UDRUGE TREŠNJEVKA

Hrvoje Veber

Na sastanku Udruge, koji je održan 30. siječnja 2001. godine, prvo se raspravljalo o plaćanju stručnih djelatnika, članarini u klubu i članarini za Zajednicu klubova liječenih alkoholičara Zagreba.

Upozoreno je da će potpisivanje ugovora za novčanu pomoć od Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb bit u drugom mjesecu.

Gđa Lidija Paszko pozvala je klubove Trešnjevke da na svoje sastanke prime učenike srednje medicinske škole, kako bi stekli uvid u rad klubova liječenih alkoholičara.

Postavljeno je pitanje čišćenja prostorije u kojoj se održavaju sastanci.

Gđa Lidija Paszko izvijestila je nazočne o Godišnjoj skupštini kluba Sveti Duh.

Također je pozvala članove klubova na Udrugu "Petkom u pet", koja će se održati 2. veljače 2001. godine. Tema je motivacija, a predavačica je prof. Ljubica Uvodić-Vranić. 

Novina su priznanja za apstinenciju, a ne diplome, kao do sada, koja će se davati za svaku godinu do pet godina, a dalje za svakih pet godina apstinencije. Diplome će potpisivati mr. sc. dr Vesna Golik-Gruber u ime Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara.

Edukacija članova klubova provodi se u Kliničkoj bolnici "Sestre milosrdnice". Jednom članu plaća Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb, a za veći broj članova plaćat će se iz članarine. Također se vrši školovanje dostručnih djelatnika za rad u klubovima liječenih alkoholičara. Postavljeno je i pitanje certifikata dostručnih djelatnika, koje bi trebao riješiti Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! |
Copyright 1997-2001
Webmaster&Design:


moravek.org