Up Back Next

ZAPISNIK S 44. SASTANKA ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA | 73

Ivan Mojaš 
Tajnik Zajednice KLA Zagreb

Sastanak Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održan je 13.02.2001. godine u Klinici za psihijatriju Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice". Sastanku je nazočilo 59 delegata iz klubova liječenih alkoholičara Zagreba. Predsjedao je prim. dr. Darko Breitenfeld.

Prim. dr. Darko Breitenfeld izvijestio je o akciji "Trijezni tramvaj zvan Čežnja" za Valentinovo, 14. 2.2001. god., koja je treći put u organizaciji ZET-a, Poglavarstva grada Zagreba i Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba. Akcija je započela u 10,00 sati i trajala je do 14,00 sati, a tramvaj je polazio s ugla Praške ulice i Trga bana J. Jelačića. U akciji su sudjelovale zagrebačke mažoretkinje, sportaši, članovi klubova liječenih alkoholičara, predstavnici Poglavarstva grada i učenici zagrebačkih škola. Prigodom akcije dijelili su se promotivni materijali o zdravom životu bez alkohola, pušenja i droge.

U akciji "Mandarina party" postoje problemi koji su nastali zbog nekoordinacije među školama kojim bi redoslijedom sudjelovale u ovoj važnoj akciji za mlade. Nadamo se da će se škole uspješno međusobno dogovoriti i da će akcija ići kako je zamišljena, napomenuo je prim. dr. Darko Breitenfeld.

Za novog blagajnika Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba izabrana je Zdenka Majkić, dok će dosadašnji blagajnik Ante Vukšić biti blagajnik Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara.

Mr. sc. dr. Vesna Golik-Gruber izvijestila je nazočne o održanoj 3. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara i o odlukama koje je Upravni odbor donio.

  • da se pomogne s po 500 kuna osnivanje novih klubova (za troškove registracije i izrade žigova)

  • da se kupi pisač za potrebe Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara.

  • Hrvatski savez klubova liječenih alkoholičara otvorio je žiro račun broj 30102-678-124421

  • mole se klubovi da uplate članarinu za 2000. i 2001. godinu koja iznosi 100 kn godišnje, a ustanove, članovi Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara, po 500 kn godišnje. U rubrici poziv na broj unose svoj matični broj dodijeljen od Državnog zavoda za statistiku

  • uplata za priznanja jubilarnim apstinentima također se uplaćuju na gore navedeni broj žiro računa, te se mole dužnici koji su već dobili priznanja, da podmire svoja dugovanja

  • za Alkohološki glasnik moguća je promjena cijene koštanja jer je tiskara podigla cijenu tiskanja. U potrazi smo za jeftinijom tiskarom, no ako se takva ne pronađe, bit ćemo prisiljeni povećati cijenu Alkohološkog glasnika

  • mole se klubovi liječenih alkoholičara da Hrvatskom savezu klubova liječenih alkoholičara dostave svoja godišnja izvješća o radu

  • Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb prihvatilo je program Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba za financiranje, te kada se bude znalo o visini iznosa, počet će priprema tiskanja knjige sabranih stručnih tekstova, objavljenih do sada u Alkohološkom glasniku.

Ivan Mojaš na više upita jesu li doznačena financijska sredstva za četvrti kvartal 2000. god., odgovorio je: financijska sredstva su doznačena, no nužno je provjeriti u ZAP-u jer se dogodilo da su neki klubovi izvode o stanju računa dobili tek 9.2.2001. godine, pošto su izvodi bili stavljeni u druge pretince, te zbog toga neki klubovi nemaju točan uvid u stanje računa.
U koordinacijama po područjima nema poteškoća.. Na koordinaciji Zapad, točnije Klub Špansko osnovan je novi klub, koji je počeo s radom 13.2.2001. god. na adresi Trg I. Kukuljevića 9.
Sljedeći sastanak će se održati 13.3.2001. god. u 17,00 sati u istoj prostoriji u Kliničkoj bolnici "Sestre milosrdnice", Vinogradska cesta 29.ŽIRO RAČUN HSKLA
30102-678-124421

U rubrici poziv na broj klubovi unose svoj matični broj dodijeljen od Državnog zavoda za statistiku.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! |
Copyright 1997-2001
Webmaster&Design:


moravek.org