Up Back Next

KLUB LIJEČENIH ALKOHOLIČARA - ŠTO JE TO?

Iz Kluba "Imotski"

Mi smo skupina apstinenata kojima je najomrženija riječ recidiv, a to je ono što ti brate i sestro, o da, i sine i kćeri po piću, činiš svaki put kad ponovo prinosiš slatku čašu žučnog sadržaja svojim ustima. Katkad s lakoćom druženja, drugi put padajući pod križem okrutnog života koji te sili na bijeg u čašu, ti se sakrivaš od samoga sebe. Govoriš sebi, a i drugi o tebi, koji ne žele istinu. Tebi ne treba pomoć jer nemaš problem, a i da ga imaš, sam bi rekao: "Ja više neću!", i misliš da bi bilo kao kad je Bog stvarao svijet, pa rekao: "Neka bude!", i bi tako, i vidje Bog da je dobro. 

Samo što za tebe na ovakvom putu nije dobro, osobito ako kroz mutni pogled gledaš svoju obitelj. 

Život nije jednostavan ni Kinezu ni Amerikancu, jednih je puno, drugi su bogati. Teško je u malom mjestu gdje svatko svakoga zna. 

Ne priznati sebi istinu da imaš problem, ne znači da drugi to ne vide i ne uveličavaju onoliko koliko ti umanjuješ. Mi ne idemo ulicama vičući tko smo bili, mi ne kažemo da to nismo bili, mi samo želimo sebi ponosno reći: "Ja apstiniram toliko i toliko vremena.", a tebi, bivši brate ili sestro po piću, pružamo ruke podrške da ustraješ u odluci, da sebi priznaš istinu, ne gledajući druge, jer njima si zanimljiviji dok imaš problema.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! |
Copyright 1997-2001
Webmaster&Design:


moravek.org