Up Back Next

IZ KLUBOVA
SEDAMNAEST GODINA KLUBA "PREČKO"

Hasan Bašić

Dne 12. 12. 2000. održana je 17. godišnja skupština Kluba liječenih alkoholičara "Prečko". U prepunoj dvorani Mjesne samouprave Prečko okupili su se ponovno prijatelji iz svih zagrebačkih klubova. Zašto svi rado dolazimo u Prečko? Zato što se tamo uvijek osjećamo ugodno, veselo i opušteno. Zato što je tamo jedan od četiri mušketira, Antun Trinajstić ili,kako ga zovemo, Tonček. 

Iz Kluba "Prečko" iznjedrio se Klub "Osvit", a zahvaljujući Trinajstiću, Kerečaniju i Nedimu obnovljen je i Klub "Rudeš".

No vratimo se u Klub "Prečko", u kojem se danas, u najveselijem trenutku, dodijelilo četiri diplome za trideset godina boljeg i ljepšeg života. Mihovil Sabočanec i Josip Slunjski za pet godina apstinencije, Darko Reškovac i Antun Trinajstić za deset godina. Iskrene čestitke!

U Klub "Prečko" dolaze nove i mlađe snage koje su čini se jedno pravo osvježenje i koje su potrebne da se Klub više okrene izvanklupskim aktivnostima. Izabran je i novi predsjednik gospodin Zlatko Špoljarić, kojem želimo puno uspjeha na toj odgovornoj dužnosti, a koji je zahvalio na danom mu povjerenju rekavši: "Znam biti strog i pravedan, bio sam predsjednik terapijske zajednice u Jankomiru i upotrijebit ću sve svoje znanje i svoj autoritet da unaprijedimo rad Kluba "Prečko" na jednu višu razinu."

Rijetka je prilika da se na jednom mjestu sastanu četiri mušketira. U zadnjih deset godina nismo ih uspjeli vidjeti zajedno sve do ove proslave. Iskoristili smo taj trenutak i ovjekovječili ga "povijesnom zajedničkom snimkom". 

Njih četvorica (na slici s lijeva na desno): Zlatko Topalović, Antun Trinajstić, , Mićo Antolović i Mato Matolek imaju predznak pravih i iskrenih prijatelja sa 75 godina apstinencije.

Top
| Naslovnica | Sadržaj | Bolesti ovisnosti | Stop Pušenju! |
Copyright 1997-2001
Webmaster&Design:


moravek.org