Up Back Next

KESTENIJADA

Terezija Balzunek,
Klub Križevci
 
 

Nedjelja je, 15. listopada, dan dogovoren za naše jesensko druženje uz kestene.

U dogovoreno vrijeme okupili smo se u zaista lijepom broju i kao prava velika obitelj krenuli na odredište. Ovog puta je to zaista prekrasan predio našeg prelijepog podkalničkog kraja. Naša domaćica je gđa. Barica, prijateljica Kluba, koja nas je ugostila u svom vinogradu i klijeti.
Uz nekoliko klijeti novije gradnje, zadivilo nas je i nekoliko starih kamenih ljepotica, koje kao da su srasle s prirodom, podnožjem planine Kalnik i okolnim goricama. Stare su, ali izvrsno odolijevaju vremenu i još služe svojoj namjeni.

Dan je zaista prekrasan, idealan za druženje.

Momci su imali zadatak pripremiti ručak, Ivica se prihvatio roštilja, Vjeko kotlovine a Ivo nije stigao peći kestene, jer su marljivi pristi za tren očistili ono što je ispekao. Ženski dio društva je kod kuće pripremio orehnjače, makovnjače, domaći kruh i pogaču, a nisu izostali ni Anini štrukli.

No, dok su se jedni brinuli za veliki obiteljski ručak, drugi su vrijeme provodili u šetnji, igranju neizostavne bele i pikada.

Kao i uvijek, najveseliji su bili oni najmlađi. I oni su se natjecali u pikadu, ali i koji će više zahvatiti vrućih kestena.

Brzo se bližila večer, pa je trebalo krenuti kući . Opet smo zaključili da je dan prekratak, da su naša druženja sve ljepša i kvalitetnija, te da ih mora biti još više.

Za ovo druženje zahvaljujemo našoj domaćici.

Posebnu pažnju iskazali su nam prof. Bruno Sabolek i prof. Ljiljana Rodzinec, koji su nas posjetili kao prijatelji Kluba i obradovali nas svojim darom, a s nama, nadamo se, proveli ugodan dan.

 
Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org