Up Back Next

ZAPISNIK SA SASTANKA ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA

Ivan Mojaš 
tajnik Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba
 
 

Sastanak Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održan je 14.11.2000. u Klinici za psihijatriju KB "Sestre milosrdnice" s početkom u 17,00 sati. Sastanku je nazočilo 53 člana Zajednice te predstavnica foruma žena SDP-a Donji grad.
Prim. dr. Darko Breitenfeld izvijestio je nazočne o pripremama za Mjesec borbe protiv alkoholizma:
· 15.11.2000. s početkom u 14,00 sati održat će se skup pod pokroviteljstvom gradonačelnika prigodom Mjeseca borbe protiv alkoholizma.
· Svake subote od 14,00 do 20,00 sati u diskoteci "The Best" održavat će se mandarina party za mlade, kojoj će domaćini biti svake subote druga škola.
· 20.11.2000. održat će se u Kotoribi večer pučke poezije pod medijskim pokroviteljstom Drugog programa Hrvatskog radija u suradnji s klubovima iz Zagreba.
· Aktivno sudjelovanje članova klubova i klubova liječenih alkoholičara u medijskom praćenju Mjeseca borbe protiv alkoholizma.
· Svi će klubovi liječenih alkoholičara sudjelovati u 
svojim mjesnim zajednicama u promotivnim aktivnostima zdravog života, bez alkohola.
Mr.sc.dr. Vesna Golik-Gruber govorila je o planu izdavanja posebnog izdanja Alkohološkog glasnika u dva dijela, od koji bi prvi obuhvaćao sve stručne članke iz alkohologije, a u drugm bi dijelu bile objavljene priče iz života i drugi prilozi liječenih alkoholičara. 
Izvijestila je i o sastanku Upravnog odbora Saveza klubova liječenih alkoholičara Hrvatske, te planovima za iduću godinu, kao što je organiziranje kongresa klubova liječenih alkoholičara Hrvatske.
Zahvaljujući razumijevanju prof. dr. Vlatka Thallera, predstojnika Klinike za psihijatriju KB "Sestre milosrdnice", Savez je dobio svoju prostoriju na Klinici za psihijatriju KB "Sestre milosrdnice", u kojoj će se, uz ostalo, organizirati i dežurstva starijih apstinenata i kontakt telefon. 
Iz Udruge klubova Trešnjevka saznaje se da su osnovana dva nova kluba. Odvajanjem dijela aktivnih članova Kluba "S.S.Kranjčević" osniva se novi Klub "Trešnja", koji će također raditi u Domu zdravlja Trešnjevka. Dijeljenjem Kluba "Rudeš" osniva se Klub "Vrbani". Klub "Petar Zrinski" je osnovao na internetu WEB stranicu koja je tijekom rujna imala oko 10 000 posjetilaca. Klub "Voltino", već tradicionalno, posjetio je dom učenika na Selskoj cesti.
U Udruzi klubova Zapad, pred punom dvoranom, održana je u Župnom uredu, tribina o alkoholizmu uz sudjelovanje prim.dr.Željka Marinća i dipl.soc.radnice Ane Štimac te liječenih alkoholičara iz Zajednice Zapad. 
U Udruzi klubova Novi Zagreb održat će se supervizijski sastanak 4.12.2000. u Centru za kulturu u Remetinačkom gaju 12, s početkom u 17,00 sati, pod supervizijom prim.dr. Svjetlane Pintarić.
Sljedeći sastanak Zajednice održat će se 12.12.2000. s početkom u 17,00 sati na istoj adresi.

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org