Up Back Next

OTVORENO PISMO PODNAČELNICI ZA NADZOR U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU, 
TZV. "TURISTIČKE INSPEKCIJE"

Mladen Dianek, Klub "Zapruđe"  

       Poštovana gđoMajo Magdić-Hanžek, dipl. iur.,

Ja, Mladen Dianek, liječeni alkoholičar, višegodišnji apstinent, aktivist više udruga koje upiru sve svoje snage u borbi protiv alkoholizma i drugih ovisnosti, obraćam se Vama s molbom da i Vi budete dio našeg tima.

Ne prihvaćam predrasude, ne dopuštam podsmijeh, već nudim trijeznu suradnju a za dobrobit NAŠE I VAŠE DJECE.

Prošle smo godine u pratnji ekipe OTV-a i s cijelom grupom adolescenta obilazili kafiće blizu škola i Importane centru (podhodnik Gl. kolodvor). Bez provjere su bili usluženi pivom. Osiguranje nas je privelo i zabranilo snimanje u Importintane galeriji.

Ove sam godine u pratnji sina i njegovih "kompića", mahom petnaestgodišnjaka, na žalost, umjesto Vaše turističke inspekcije, obišao veći broj kafića u Novom Zagrebu. Jedino pitanje koje su u kafićima postavili bilo je, imaju li čime platiti piće koje su naručili. Gotovo da sam dobio po nosu.
Našem društvu u kojem se svaka prigoda koristi za pijenje alkohola, želja za brzom zaradom i monopol novca ima prioritet pred zdravljem naše djece, obitelji i zajednice u cjelini, a Vaša je, (dosad potpuno propuštena) dužnost da to spriječite i molimo Vas preokrenite tu situaciju i pokrenite uspješno Vaše djelatnike da uz suradnju policije spriječe beziznimno usluživanje maloljetnika alkoholom (jasno i pivom). 

 
Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org