Up Back Next

MJESEC BORBE PROTIV ALKOHOLIZMA
15.11.2000. započeo Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti

Mladen Dianek, 
Klub "Zapruđe"
 
 

Na glavnom ulazu u Gradsko poglavarstvo velika gužva. I na parkiralištu ispred ulaza. Više stotina članova klubova liječenih alkoholičara, još više učenika osnovnih i srednjih škola u pratnji svojih profesora. 

U sredini naš veliki prijatelj gosp. Prpić koji je i ovom prigodom bio predstavnik donatora "ADRA"-e, ovaj puta majica s poznatim sloganom "Športom protiv PAD-a" (pušenja, alkohola, droge). Do njega se, a tko li drugi, prim.dr.sc. Darko Breitenfeld, trudi kako bi te majice i transparenti s sloganima bili podijeljeni na opće zadovoljstvo (ja je nisam dobio). U pričuvi su bile zahvalnice ZET-u, zagrebačkim mažoretkinjama i brojnim pojedincima, stručnjacima i članovima Gradskog poglavarstva, zaslužnim za uspješnost dosadašnjih akcija, kao što su tečajevi za trudnice, roditelje, nastavnike, a u vezi s prevencijom uzimanja psihoaktivnih tvari. Tu su bili i sokovi i mandarine, te plakati "Šprotom protiv PAD-a". 

U 14 sati pojavljuje se prvi čovijek grada, gosp. Milan Bandić u pratnji. Zanimanje novinara je naglo poraslo kao i broj onih koji su se uključili u akciju, tj. poznati športaši Dragaš, Šurbek, a ponajviše najmlađa svjetska prvakinja Ivana Brkljačić. Zaista mu hvala na dobroj volji koju je pokazao i moram primijetiti da gosp. Gradonačelnik doživljava problem alkoholizma u svoj njegovoj kompleksnosti, kao predstadij uzimanja teških droga. Nama, liječenim alkoholičarima, ne treba lažna sreća jer smo toga imali i previše dok smo pili. Trijezno i temeljito smo informirali Gradonačelnika i trijezne novinare koji će nam pomoći da naša dijeca imaju trijeznu i sretnu budućnost, podupirući ne samo prevenciju alkoholizma već i interesom i financijskom pomoći naših zagrebačkih klubova liječenih alkoholičara.

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org