Up Back Next

IZ KLUBOVA
IZVJEŠĆE O RADU KLUBA "ZDRAVI ŽIVOT" - SVETA MARIJA

Predsjednik Kluba   

Klub "Zdravi život" iz Svete Marije obilježava svoju 10. godišnjicu djelovanja. Osnovan je 25. 8.1990. godine.

U tom razdoblju Klub radi na razvijanju novog i zdravijeg stila življenja, druženju među ljudima i obiteljima. 

Tijekom tih 10 godina Klub obuhvaća više od pedesetak obitelji, koje su potpuno ili djelomično rehabilitirane od alkoholne bolesti, te iz godine u godinu podržavaju naš rad ne samo u općini Sveta Marija, već od Kotoribe do Preloga, Čakovca i Murskog Središća. 

Mi apstinenti ponosni smo na rad i postojanje našeg kluba, pa ćemo i nadalje nastojati širiti taj zdravi stil življenja, odbacivši ne samo alkohol već i ostale ovisnosti opasne za naše zdravlje i zdravlje čitave okoline. 

Članovi Kluba uključuju se u rad svih značajnijih kulturnih, vjerskih, sportskih i ostalih zbivanja na području naše općine. Isto tako, uključeni su u rad mnogih udruga koje djeluju na području naše općine. Osim rada koji je važan za našu općinu, članovi Kluba imali su niz aktivnosti vezanih za klub i sadržaje koji upotpunjuju njegovo značenje, a to su:

  1. sudjelovanje na "Večeri poezije" u Murskom Središću,

  2. organizacija predavanja "Zdravo srce",

  3. prikupljanje novčanih sredstava za akciju "Zdravo srce" zajedno s Udrugom žena "Amalije Kranjec" iz Svete Marije, kojom prigodom je sakupljeno 11.360,00 kuna,

  4. sudjelovanje na sportskim igrama klubova sjeverozapadne Hrvatske u Murskom Središću,

  5. nazočnost osnivanju Kluba liječenih alkoholičara u Hrvatskoj Kostajnici,

  6. nazočnost skupštinama klubova međimurske i koprivničko-križevačke županije,

  7. nazočnost skupštinama udruga naše općine,

  8. pomoć pri organizaciji samostalne izložbe akademskog slikara Josipa Pongraca iz Svete Marije, u povodu Dana općine Sveta Marija,

  9. prijem novih članova, te rad s njihovim obiteljima.

Klub "Zdravi život" broji 7 obitelji i 3 samca. Tjedne sastanke održavamo jedanput tjedno, i to petkom u 20 sati. Na sastancima se pije disulfiram i obvezno se raspravlja na temu alkoholizma i bolestima vezanim za pojedine ovisnosti. Ovaj put moramo napomenuti važnost časopisa "Alkohološki glasnik", koji redovito pratimo, jer nam mnogo pomaže u našem radu.

Sastajemo se u prostorijama Općine, te ovim putem zahvaljujemo općinskim čelnicima što su nam izašli u susret. Posebnu suradnju održavamo s klubovima "Nada" iz Kotoribe i Klubom "Donja Dubrava", jer su u tim klubovima članovi koji su ranije pripadali našem klubu.

Posebno zahvaljujemo dr. Ivanu Dolencu koji je bio prvi začetnik Kluba "Zdravi život" i prvi stručni djelatnik na ovome području. Voljeli bismo da i dalje surađuje, ne samo s nama već i sa svima onima koji ga trebaju, jer malo je takvih koji svoje znanje i vrijeme poklanjaju ne samo nama apstinentima ovisnim o alkoholu, već svima ugroženim od bolesti ovisnosti, a naročito mladim naraštajima. 

Ujedno zahvaljujem obitelji Matije Matoleka, rođenom u Svetoj Mariji, dugogodišnjem apstinentu, sada voditelju Kluba u Starom Brestju, u Sesvetama, jer nam on svojom povremenom prisutnošću u Klubu i kontinuiranim druženjem prenosi svoja dugogodišnja iskustva apstinencije u obitelji. Zahvaljujemo gospođi Mariji Janković, našoj stručnoj djelatnici, koja uspješno i s voljom vodi ovaj klub već tri godine. 
Ne smijemo zaboraviti ni uloženi trud gospodina Mate Klarića. Za sve što je učinio za ovaj klub, možemo mu reći velika hvala.

Zahvaljujemo i svima onima koji nas podržavaju na bilo koji način, a nisu ovdje posebno spomenuti.

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org