Up Back Next

IZ GODIŠNJIH IZVJEŠĆA O RADU SLATINSKIH KLUBOVA

Klub liječenih alkoholičara "Javorica"

Mirko Judi   

Klub liječenih alkoholičara "Javorica" radi četiri godine. Broji 12 obitelji, 7 aktivnih, koji redovito dolaze i 5 obitelji koje povremeno pohađaju klub.

Radnik u klubu je Višnja Kajzer, viša medicinska sestra. Klub Javorica ispunio svoj plan rada, obavljajući patronažu za članove, posjećujući druge klubove na našem području, sudjelovanjem na klubskim izletima u Mađarsku i u prirodu, te u Zagreb na izložbu, članovi su posjetili i Vukovar i Ilok.

Top

 

Klub liječenih alkoholičara "Bolji život"

Anđa Njegač, predsjednica

 

Klub radi četiri godine, broji 7 obitelji i 3 samca. Sastanci kluba održavaju se četvrtkom od 15 do 17 sati.

U recidivu su bila 4 člana, koji sada apstiniraju. Jedan član se odselio u Vukovar. U našem klubu ima i nekoliko članova koji nemaju alkoholom izazvanih tegoba. Klub je tijekom 1999. g. sudjelovao u svim aktivnostima Udruženja klubova liječenih alkoholičara Slatina. Radnik u Klubu je Jasna Plantak, prof. psiholog.

Top

 

Klub liječenih alkoholičara "Bakić"

Mirko Vesel 

Klub liječenih alkoholičara "Bakić" osnovan je prije četiri godine, a nakon reorganizacije postojećih klubova. U klubu ima 11 obitelji, od toga 6 aktivnih. Stručni djelatnik u klubu je Višnja Kajzer, viša medicinska sestra. Klub je ispunio svoj program rada i s drugim klubovima sudjelovao u nizu druženja i manifestacija. U načinu rada klub se služi raznim metodama rada, a sve uz solidarnost, prijateljstvo i ljubav.

TopKlub liječenih alkoholičara "Svjetlost"

Gabrijel Kunodi  

Tijekom 1999. godine Klub liječenih alkoholičara "Svjetlost" je imao niz aktivnosti, od kojih je većina organizirana u suradnji s drugim klubovima u Udruženju klubova liječenih alkoholičara Slatina.

Trenutačno ima 14 obitelji. Novi članovi su Milan i Anđelka Mijatović koji su pristupili klubu i Gabrijel Kunodi. Nažalost, preminuo je naš član Andrija Sabljak. Osim rodbine na posljednje počivalište ispratili su ga mnogi članovi UKLA Slatina. Klub je također organizirao u suradnji sa UKLA Slatina izlete, razne proslave i druge vidove društveno korisnih aktivnosti. Tako je organizirano pet izleta u Mađarsku. Zatim izlet u Vukovar, te polaganje vijenca na Ovčari. Organiziran je i izlet u Zagreb, te posjet izložbi "Dragocjenosti Otomanske umjetnosti" gdje su bili izloženi starinski i molitveni ćilimi, kaligrafija i filigranski radovi iz Top Kapi saraja u Istanbulu.

Klub je organizirao i niz proslava, u povodu Valentinova, u povodu Božića i Nove Godine, prigodom proslave rođendana pojedinih članova. U sastavu UKLA Slatina sudjelovali smo na Međunarodnoj Konferenciji Alpe Adria o alkoholizmu,gdje je dr. Marija Turk-Kuči održala zapaženo predavanje o bolestima ovisnosti. Klub je osim ovih aktivnosti imao i niz kontakata s drugim klubovima u Hrvatskoj. Kontaktirali smo i s gradonačelnikom Slatine Ivanom Levarom koji nas podržava u našem radu.

Top

 

Klub liječenih alkoholičara "Drava"

Katica Ilić  

Naš klub radi samostalno od 1993. godine. To je mala zajednica koju vodi stručna djelatnica viša medicinska sestra Višnja Kajzer, koja je završila školu za alkoholizam i druge ovisnosti u Zagrebu. Na njenom dugogodišnjem radu velika joj hvala! Naš klub broji ukupno 24 člana (ukupno s članovima obitelji): pet samaca, osam obitelji i jedan bračni par s drugim tegobama. U 1999. godini bilo je 11 aktivnih članova. Jedan je umro. Imali smo 6 recidiva. Družili smo se s drugim klubovima, što imamo u planu nastaviti, ali na još višoj razini, kako bismo postigli bolji život. Slavimo i rođendane naših članova, ali i godišnjice apstinencije, u čemu nalazimo međusobno razumijevanje i ljubav.

Top

 

Klub liječenih alkoholičara "Slatina"

Antun Venus   

Naš Klub "Slatina" radi od 1993. godine. Tu malu obiteljsku zajednicu sačinjavaju 10 obitelji i 4 samca, što je ukupno 24 člana. Nažalost, aktivnih članova je 5 dok je 19 pasivnih. Imali smo 3 recidiva. 
U prošloj godini naročito je razvijan društveni život - organizirali smo izlete i nazočili godišnjim skupštinama drugih klubova. Za vrijeme održavanja sastanaka ne pridržavamo se sasvim dnevnog reda, već otvoreno i slobodno razgovaramo o našoj rehabilitaciji. Povremeno obrađujemo stručne teme o kojima čitamo iz Alkohološkog glasnika.

Trudimo se da međusobno razvijamo osobine koje nas trebaju istinski povezati, kao što je druželjublje, prijateljstvo, iskrenost, međusobno povjerenje i ljubav. U koordinaciji našeg rada i savjetima pomaže nam naša stručna djelatnica dr. Marija Turk-Kuči, kojoj zahvaljujemo na zalaganju i brizi za naš povratak u bolji život.

Top

 


Klub liječenih alkoholičara "Breza"

Ružica Ivković, predsjednica Kluba  

 

Klub "Breza" kao samostalni klub djeluje od 1996. godine, kada smo po uzoru na rad pokojnog prof. dr. V. Hudolina počeli osnivati nove klubove i odvojili se od matičnog kluba. Klub se sastoji i od 9 obitelji, od kojih su 4 aktivne.

Imali smo 7 recidiva. Članovi našeg kluba su dugogodišnji članovi, te se dosta dobro poznajemo. Dakako, dolaze i novi članovi. Svi smo ovdje manje ili više s istim problemima, pa si sami uzajamno pomažemo u mnogim poteškoćama. Iako je bilo dosta recidiva, mislim da smo ipak puno postigli družeći se u svom klubu. Mnogi od nas su ponovo sretni sa svojim obiteljima. Neki su postigli pravu apstinenciju, poneki, iako recidiviraju, u znatnoj mjeri su promijenili svoj stil života. Vraćaju se svome klubu, prijateljima i svojim obiteljima. Naš život je teška borba u kojoj moramo ustrajati. Lijepo je biti bistre glave i razumno razmišljati. Iako je u ovim kriznim godinama teško preživjeti, čovjek mora biti sam svoj gospodar, a ne da njime upravlja alkohol.

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org