Up Back Next

IZVJEŠĆE O RADU ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA

Ivan Mojaš, tajnik Zajednice   

 

Mjesečni sastanak Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održan je 13. 6. 2000. godine, u redovitom terminu. Sastanku je nazočilo 49 predstavnika iz klubova liječenih alkoholičara.

Prim.dr.Breintefeld izvijestio je prisutne o supervizijskom sastanku klubova Maksimira, koji je svojom nazočnošću i stručnim izlaganjem uveličala prof. dr. Višnja Hudolin. Supervizijski sastanak održan je i u klubovima s područja Dubrave. Sljedeći sastanak održat će se za klubove Črnomerca u listopadu.

Prim.dr.Breintefeld kratko je upoznao prisutne o seminaru odvikavanja od pušenja koji je održala prim.dr.Nevenka Blažić-Čop. Naglasio je potrebu da se seminari odvikavanja od pušenja održavaju što češće, potkrepljujući to rezultatima istraživanja prema kojima pušači daleko kraće žive. Nažalost, seminar je pohađalo svega 13 polaznika. Završen je i početni stupanj edukacije o temi - Nauk o obiteljskom životu i radu u klubu liječenih alkoholičara, koji je završilo 18 polaznika.

Gosp. Ivan Mojaš poučio je prisutne o načinu sastavljanjan izvješća Uredu za rad, zdravstvo i socijalnu skrb Gradskog poglavarstva. Izvješće treba sadržavati:

- broj članova kluba, 
- broj održanih sastanaka i posjećenost,
- broj novoprimljenih članova i broj onih koji su napustili klub,
- teme obrađene u klubu i kratki sadržaj tema,
- recidivi i način njihova rješavanja,
- preslike računa ili uplatnica sredstava utrošenih dobivenih od Gradskog ureda.

Upoznao je i da se obvezno treba pridržavati zadanih rokova, kako ne bi bilo nesporazuma i daljnjih nepotrebnih tumačenja ugovora od strane zajednice.

Gđa Lidija Paszko izvijestila je nazočne o priprema za organiziranje 4. susret klubova liječenih alkoholičara Hrvatske, koji će se održati 14. listopada 2000. god., s početkom u 8,30 sati, u Domu INE, u Šubićevoj ulici u Zagrebu. Za osnivanje Saveza klubova Hrvatske osnovan je inicijativni odbor koji je izradio dokumente koji će do konca sedmog mjeseca biti proslijeđeni svim klubovima u Hrvatskoj i zainteresiranim ustanovama.

Klubovi Osvit i Prečko održat će tribinu Alkoholizam i Biblija 15. lipnja u 17,30 sati

. Klubovi Susedgrada organiziraju izlete na Ponikve. U Murskom Središću održavaju se 1. srpnja l6. sportski susreti KLA sjeverozapadne Hrvatske. Sudjelovat će sportske ekipe s područja Trešnjevke. S ljepšim vremenom počeli su nedjeljni izleti žičarom na Sljeme. Polazak je sa zadnje tramvajske stanice na Mihaljevcu u 9,00 sati.

Mjesečni sastanci Zajednice održavat će se u ljetnim mjesecima redovito. 


Top
Copyright 2000  Webmaster&Design:


moravek.org