Up Back Next

Uvodnik

Riječ urednice

Mr.sc.dr.Vesna Golik-Gruber 


Poštovani čitatelji!

Ljetni dvobroj posvećen je problematici recidiva s kojom ćete se upoznati iz niza priloga, kako stručnjaka tako i samih članova. Zahvaljujemo prim. dr. Željku Mariniću i svim ostalim autorima na vrijednim prilozima.

Donosimo i novi, još uvijek nepotpuni adresar klubova liječenih alkoholičara Hrvatske. Sada imamo 130 klubova u Hrvatskoj, što i nije malen broj. Problem je u nejednakoj raspoređenosti klubova. Pojedina područja imaju veliku gustoću klubova, a pojedina uopće nisu pokrivena, kao što su područja pod posebnom državnom skrbi. Jedini klub na tom području osnovan je u Hrvatskoj Kostajnici i, nažalost, djeluje uz goleme poteškoće. Usprkos podršci društvenih lokalnih struktura prigodom osnivanja, još uvijek nema stručnog djelatnika, financijsku potporu ni prostor za sastanke. 
Priče iz života i poezija i ovog puta obogatit će Alkohološki glasnik.

Želim vam ugodan ljetni odmor. Pokušajte odvojiti malo vremena za pisanje, bilo priča, iskustava s liječenja ili iz kluba, osvrte na koju knjigu ili članak u tisku, sugestije i kritike Alkohološkog glasnika. Sve je dragocjeno.

Dok ste na odmoru u drugim gradovima, posjetite tamošnje klubove liječenih alkoholičara. Poslužite se adresarom koji je u prilogu. Uvjerena sam da će vas u svakom klubu lijepo dočekati, da ćete razmijeniti iskustva, a to će biti na obostranu dobrobit. Izvijestite nas o tome. Nastajte i preko ljeta održavati redovite sastanke klubova, njegovati međusobne posjete i druženja. Pošaljite nam fotografije tih susreta.

Na kraju, željela bih se ispričati čitateljima i autorima priloga zbog brojnih tiskarskih pogrešaka, naročito u prošlome broju našega glasila. Mnoga slova su "pojedena" ili postoje neki pomaci, npr. u koloni adresara. Kako je došlo do toga, za sada u kontaktima s tiskarom ne možemo dokučiti. Vjerojatno je pogreška u kompjuterskom prijenosu na folije budući da je printerski ispis na papir bio besprijekoran. Potrudit ćemo se da sav materijal pažljivo još jednom pregledamo nakon stavljanja na folije a prije tiska. 

Srdačan pozdrav. 

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org