Up Back Next

Ove je godine Svjetski dan zdravlja posvećen je dragovoljnim davateljima krvi, koji, kao što vam je poznato, kao naknadu za svoj neprocijenjivi dar - krv - dobivaju hranu i vino, što uzimanje alkohola prikazuje uobičajenim socijalnim činom i mnogi mladi ljudi mogu to doživjeti kao normalnu pojavu, u potpunosti prihvatljivu, čak i poželjnu. Nikada nije moguće dovoljno istaknuti koliko je veliko društveno zlo koje alkohol nanosi pojedincima, obitelji i društvu u cjelini.

OBILJEŽILI SMO 7. TRAVNJA - SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

V.G.G   

 

U povodu Svjetskog dana zdravlja i Dana klubova liječenih alkoholičara Zajednica klubova liječenih alkoholičara Zagreba organizirala je, u prostorijama Doma umirovljenika Trnje, predavanje uz glazbeni program, te socioigrokaz Happy Hippo show-a pod nazivom "Nagovaranje" i domjenak pod sponzorstvom ADRA, humanitarne organizacije za pomoć, razvoj, zdravlje i zdravstvenu preventivu.

Veoma zanimljivo predavanje o temi "Biblija, pijenje i alkoholizam" održao je gosp. Ivan Prpić, glazbeni program izveo je violinist gosp.Štefan Žižek, a socioigrokaz je priredio gosp. Mladen Dijanek.

Od prisutnih uzvanika vrijedno je spomenuti mr.dr.Vesnu Golik-Gruber, prof.dr. Miju Šimunića, patera Wili Kleina, prof. Premužića, dr. Ivanku Žambok, dr. Koronu Švigir-Nenadić, dr. Emu Gruber, gđu Štefaniju Matić, gđu Katicu Hačko i gđicu Vesnu Mitrović.

Bogati domjenak bio je dar vjernika Adventističke crkve.

  

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org