Up Back Next

IZVJEŠĆE O RADU ZAJEDNICE KLUBOVA LIJEČENIH ALKOHOLIČARA ZAGREBA ZA OŽUJAK-TRAVANJ 2000.GOD.

Ivan Mojaš, tajnik ZKLA Zagreb   

 

Sastanak Zajednice klubova liječenih alkoholičara Zagreba održan je 11. 4. 2000. godine u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Sastanku je bilo nazočno 44 delegata iz klubova liječenih alkoholičara Zagreba.

Upoznavanje s radom Psihijatrijske bolnice Vrapče predočio je dr. Miroslav Bojić. Jedan od zanimljivijih zadataka Odjela za alkoholizam je osnivanje Oglednog kluba liječenih alkoholičara.

Na pitanja o financiranju klubova, odgovorio je tajnik Zajednice.

Prvo je pozvao pet klubova koji nisu dostavili podatke o svojim klubovima (žiro račun, matični broj i podatke o predsjedniku) da ih odmah dostave dr. Mirti Lončar u Uredu za rad, zdravstvo i socijalnu politiku pri Poglavarstvu grada. Ugovori o financiranju klubova su u pripremi te se očekuje da će sredinom ili potkraj sljedećeg tjedna uslijediti potpisivanje ugovora. Posebno su upozoreni delegati klubova da se poboljša odnos prema izvješćima koja su u minulom razdoblju stizala neredovito i sa zakašnjenjem u gradski ured, te da se financijska sredstva dodijeljena od grada pravilno upotrebljavaju za financiranje rada klubova.

Prim.dr. Darko Breintenfeld govorio je o pripremi za Kongres klubova liječenih alkoholičara, što će se održati u listopadu 2000. u Zagrebu, koji bi istovremeno bio i Osnivačka skupština Saveza klubova liječenih alkoholičara Hrvatske.

Osnovni ili početni seminar " Nauk o obiteljskom životu i radu u klubu liječenih alkoholičara" počet će s radom 4. 5. 2000. godine u 17 sati, u prostorijama Kliničke bolnice "Sestre milosrdnice". Prijavu kandidata za seminar potrebno je dostaviti prim.dr. Breitenfeldu do kraja travnja 2000. godine.

Seminar drugog stupnja je u tijeku i odvija se prema planu.

U djelovanju klubova izdvajamo sljedeće: u Klubu "Dubravka" - Trnje u tijeku je osnivanje, odnosno registracija triju novih klubova.U Zajednici Maksimira održat će se 25. 5.2000. god. supervizijski sastanak. Točne informacije dobit ćemo na sljedećem sastanku koji će se održati u Kliničkoj bolnici "Sestre milosrdnice", na Odjelu za alkoholizam, 9. 5. 2000. godine s početkom u 17,00 sati.

  

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org

 
 
  -->