Up Back Next

Iz klubova

KLUB LIJEČENIH ALKOHOLIČARA TRAVNO

Josip M.,
liječeni alkoholičar
 
 

 

Klub liječenih alkoholičara Travno radi od 1997. godine. Osnovala ga je grupa entuzijasta na čelu sa g. Miljenkom B. Registriran je prije dvije god. i dva mj. Klub broji 16 stalnih članova, koji se redovito sastaju ponedjeljkom od 18 sati pa nadalje. U klubu imamo 2 počasna člana i to g. Đuro Š., duže 20 godina te gđa. Ljerka B. duže od 15 godina apstinencije. G. Miljenko B. apstinira 7 godina, ostali članovi manje.

Gosp. Vlado M. doveo je iz Bolnice Vrapče terapeuta gđu. Sanju J., prof. defektologije, kojoj smo jako zahvalni, jer bez terapeuta klub bi vrlo teško radio. Problema u klubu nemamo i zaista se lijepo sastati i malo popričati. Iako klub čine liječeni alkoholičari, teme su različite, a ne samo alkoholizam.

Ako se dogodi recidiv u klubu, idemo u prijateljski posjet, nastojimo člana ponovo dobiti u klub, odnosno sanirati recidiv. Ako ne ide, nastojimo ga dobiti na ponovno liječenje. Netko posrne u recidiv, ali ga vratimo natrag i radi toga smo sretni. jer klub je kao jedna obitelj.

Surađujemo i s drugim klubovima grada Zagreba, tako da im odemo u posjet a i oni nama. Tako stječemo saznanja o radu drugih klubova. Svi članovi kluba su zadovoljni s radom kluba i ne vidim razloga da tako i ne ostane. Zadovoljni odlazimo u klub, a zadovoljni se i vraćamo. Ovo pišem zato jer mnogim liječenim alkoholičarima teško pada posjećivanje kluba. Ne znaju što time dobivaju, a što nedolaskom gube. Klub učvršćuje apstinenciju i gradi put u ljepšu budućnost.

  

Top
Copyright 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org

 
 
  -->