Up Back Next

Iz klubova

10. GODIŠNJA SKUPŠTINA KLUBA CENTAR - PULA

  

 

Dana 18.12. 1999. godine u prostorijama Centra za ovisnosti u Puli, održana je 10. godišnja skupština Kluba Centar iz Pule. Ovaj klub koji djeluje 30-ak godina, danas ima 15 stalnih članova, koji se redovito sastaju jednom u tjednu u prostorijama Centra za ovisnosti. U skoroj budućnosti očekuje se i službena registracija Kluba, što bi olakšalo financijsku situaciju i aktivnosti kluba. Godišnju skupštinu otvorio je gosp. Paško Šimunac, predsjednik Kluba, pozdravljajući sve prisutne i podnoseći izvještaj o radu Kluba za 1999. godinu. Nastavila je terapeut Kluba, socijalna radnica Radmila Stamenković, predlaganjem plana i programa rada u 2000. godini. Nakon toga razvila se bogata diskusija, u koju su se uključili gosti Skupštine, od kojih ističemo diskusiju dr. Mihovilovića iz OKPD-a Valtura (govorio je o specifičnostima liječenja alkoholizma u zatvorima), dr. Mešin iz Centra za ovisnosti Pula (govorila je o alkoholizmu i drugim ovisnostima, te aktivnostima Centra), diskusiju prof. Radoševića, jednog od osnivača ovog kluba (govorio je o alkoholizmu kao o golemom problemu današnjeg čovjeka). Takoder ističemo nadahnute i emotivne diskusije članova gostujućih klubova iz Rovinja, Labina i Poreča. Gošće Skupštine bile su i bivše terapeutkinje Kluba liječenih alkoholičara Centar Pula, kojima zahvaljujemo na njihovoj pomoći i radu u Klubu.

Sadašnji članovi posebno zahvaljuju socijalnoj radnici Radmili, koja već 17 godina požrtvovno, s puno ljubavi, razumijevanja i stručnosti, vodi ovaj klub i drži ga na okupu. Ona je uz nekoliko članova veterana (s 20 i više godina apstinencije) zaslužna što je jedino ovaj klub, od njih 17 koji su bili aktivni na području Pule, opstao do danas. A danas, kad zbog poznatih problema u cjelokupnom zdravstvu u Hrvatskoj, Opća bolnica Pula nema organizirano stacionarno liječenje alkoholizma, gotovo je suvišno isticati kakvu važnost ovaj Klub ima za sadašnje i buduće članove, kao i za sve one koji imaju problema s alkoholom.

Radni dio Skupštine završen je dodjelom diplome Peri Blažinkiću za prvu godinu apstinencije i zahvalnošću svim gostima koji su svojom prisutnošću i diskusijom obogatili rad skupštine. Potom se nastavilo s ugodnim druženjem uz laganu zakusku, sokove, kavu i puno razgovora.

  

Top
 Copyright  1997, 2000   
 Webmaster&Design:
moravek.org
info@moravek.org 

 
 
  -->