Up Back Next

KLUB LIJEČENIH ALKOHOLIČARA REMETINEC

 

u povodu Mjeseca borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti koji traje od 15.11. do 15.12.

organizira

JAVNU TRIBINU O TEMI

Alkohol u prometu

Na tribini će sudjelovati:

Željko Jamičić, stožerni narednik Odjela prometne policije PU zagrebačke, mr. dr. sc. Vesna Golik -Gruber, psihijatar, alkoholog iz Kliničke bolnice ''Sestre milosrdnice'', Alojz Baznik, dugogodišnji apstinent i članovi Kluba ''Remetinec''

Tribina će se održati 6. prosinca 1999. godine od l6 do 18 sati u prostorijama Centra za kulturu Remetinec (mala dvorana)

POZIVAJU SE SVI ZAINTERESIRANI GRAĐANI NA AKTIVNO SUDJELOVANJE !

S tribine u Remetincu

IZ KUTINE

Ankica Livić   

U Mjesecu borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti, kutinski klubovi su organizirali više važnih akcija. Akcije su bile namijenjene informiranju šire javnosti i edukaciji samih članova i njihovih obitelji. Tako je u Udruzi klubova održano predavanje dr. Jasminke Glunder o temi: Ciroza, alkoholna padavica, utjecaj alkohola na vid, te ostali neizbježni problemi koji se javljaju kao posljedica prekomjernog pijenja . Predavanje je bilo veoma uspješno i sa zadovoljstvom prihvaćeno, uz aktivno sudjelovanje svih članova klubova i njihovih obitelji. Osim toga vrijedno je spomenuti humanitarnu akciju u financijskoj pomoći jednom svom socijalno ugroženom članu, inače vrlo uspješnom apstinentu. Članovi kluba Renata i Davorin svoju su vezu u ljubavi i apstinenciji okrunili sklapanjem braka. Od srca im čestitamo i želimo doživotnu apstinenciju. Klub ''Petrokemija'' učinio je velik korak sudjelujući u kontakt emisiji Radio Moslavine o alkoholizmu i važnosti klubova liječenih alkoholičara. Uz predsjednika kluba Božidara Špikića sudjelovala je dr. Danijela Bundalo, šefica Odjela za alkoholizam u Psihijatrijskoj bolnici u Popovači. O istoj temi su u emisiji TV Moslavine ''Lokal patriot'' sudjelovali Mirna Bjelić, stručni djelatnik Kluba ''Petrokemija'' i gosp. Božidar Špikić. Istaknuta je djelotvornost i nazočnost rada klubova liječenih alkoholičara, kao jedinog provjerenog modela za uspješnu i trajnu apstinenciju. Na taj se način postupno razbijaju predrasude prema liječenju alkoholičara i alkoholizmu, kao o moralnom problemu, te klubovima kao ''okupljalištima pijanaca''. Mnogi pojedinci i obitelji zasigurno trebaju pomoć . Zatraže li je, dva kutinska kluba sigurno će im je pružiti.

Za informaciju, na područje Kutine i okolice djeluju dva kluba liječenih alkoholičara: Klub ''Petrokemija'', koji broji 45 članova i koji uspješno vodi predsjednik Božidar Špikić, trogodišnji apstinent, i stručna djelatnica Mirna Bjelić, psihologinja i Udruga ''K.L.A.'' s 20 članova, pod vodstvom Ivana Magdića, četverogodišnjeg apstinenta i stručne djelatnice Dubravke Bilobrk, soc. radnice.

  

Top
 Copyright  1997, 2000   
 Webmaster&Design:
moravek.org
info@moravek.org