Up Back Next

RIJEČ UREDNICE | 59

Mr. sc. dr. Vesna Golik-Gruber   

 

Poštovani čitatelji!

U ovom, prvom broju Alkohološkog glasnika u 2000. godini, uz stručni prilog o rehabilitaciji osoba ovisnih o alkoholu, prof. Sanje Jelić iz Psihijatrijske bolnice Vrapče, izvijestit ćemo Vas i o aktivnostima u Mjesecu borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti.

Je li bilo puno ili malo aktivnosti i koliko su odjeknule u javnosti, prosudit ćete sami. Nažalost, nismo dobili na vrijeme izvješća o nekim uspješnim aktivnostima.

Kao i do sada, i ove smo godine tek djelomično uspjeli svratiti pozornost javnosti na problematiku vezanu uz pijenje i alkoholizam. Crne kronike se i dalje jednakom mjerom pune tragičnim posljedicama pijenja i alkoholizma. No, to nije razlog da posustanemo, dapače, moramo još više ustrajati u našoj borbi i u spašavanju pojedinaca i njihovih obitelji. Sjetimo se mudre misli - Tko spasi jednog čovjeka od smrti, spasio je cijeli svijet.

S vremenom ćemo uistinu postati dovolj no brojni i snažni, te će i naš utjecaj u preventivnom smislu postati znatniji. Do tada, pokušajmo se što više povezati, jer zajedno smo snažniji.

Alkohološki glasnik nas također povezuje, pa pozivam, javite se, jer Vaš rad je poticaj drugima, da ne posustanu u ovoj teškoj borbi za svakog čovjeka, za svaku obitelji.

S poštovanjem,

  

Top
 Copyright  1997, 2000   
 Webmaster&Design:
moravek.org
info@moravek.org