Up Back Next

S MALIM ULOGOM DO VELIKOG KAPITALA

Prijatelji!

Zašto, kad se već ne možete ostaviti pijenja, ne otvorite u svome stanu mali bar. Dokle god ste vi u njemu jedini gost, nije vam potrebna nikakva koncesija. Dajte samo svojoj supruzi 120 DM s kojima će vam nabaviti 12 boca alkoholnog pića. Od jednog sanduka (12 boca) možete dobiti 360 čašica alkoholnog napitka. Svoje piće kupujte kod svoje žene po cijeni od jedne marke i za dvanaest dana, kad se sanduk isprazni, imat će vaša supruga 360 DM. Za 120 DM kupit će ona opet jedan sanduk alkoholnih pića, a ostatak od 240 DM staviti na banku.

Budete li živjeli 10 godina i budete li alkoholna piću kupovali isključivo kod svoje žene (i pili ih u svojoj kući!), imat će vaša draga, sve ako vi i umrete, 72.800 maraka "ušteđevine" na banci. Ako su kamate na taj uloženi novac samo 5%, jer je novac oročen, onda je iznos, deset godina kasnije, točno 95.000 DM.

To će vašoj supruzi biti dosta da i poslije vaše smrti, djecu odgoji, da nađe pristojnog muža, i da zaboravi, i to vrlo brzo, da je bila udana za pijanca.

S dubokim poštovanjem,
Deutsche Bank

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org