Up Back Next

SLJEDEĆE GODINE DOĆI ĆEMO SPREMNIJI I U ZNATNO VEĆEM BROJU

Vlasta Hitrec, prof., 
Klub "Zapruđe"
 
 

U subotu 19. lipnja 1999. godine održani su XV. sportski susreti klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske na Kalniku. 

Domaćini su bili Klub Križevci i Savez za zaštitu duševnog zdravlja i suzbijanje ovisnosti Koprivničko-križevačke županije. Ove godine pozvana su i dva kluba iz Zagreba - klubovi "Zapruđe" i "Susedgrad". 

Odazvalo se 19 sudionika. Vjerujem da govorim u ime te 19-orice ako kažem da su izgubili oni koji nisu krenuli put Kalnika. Vidjeli smo organizaciju susreta na djelu i treba odati priznanje organizatorima koji su, očito, uložili vrlo mnogo truda. Dobar kontakt s Osnovnom školom Kalnik i crkvom omogućio nam je da uživamo u kulturno-umjetničkom programu učenika te škole i da razgledamo crkvu svetog Brcka, uz vodstvo tamošnjeg svećenika.

Lista sponzora koju nam je pročitao 25-godišnji apstinent, član Kluba "Križevci" - mr. sc. Nikola Novosel, zvan Miško, bila je doista podugačka, no kada su se počeli izvlačiti dobici na tomboli, bilo je jasno zašto ona ima takvu duljinu.

XV. sportskim susretima odazvalo se 14 klubova s 218 sudionika. To što zagrebački klubovi nisu pobijedili ni u jednoj disciplini nije tragično, jer bio je to naš prvi nastup na Sportskim susretima i izgubiti npr. s 5:0 u nogometu od Kluba "Mursko Središće", nije strašno ako se zna da je taj klub bio pobjednik prošle godine i da nogometna ekipa toga kluba uživa ugled "Croatie" među nogometnim ekipama klubova. 

Ove godine pobjednik je Klub "Centar" iz Koprivnice. Iduće godine susreti će se održati u Murskom Središću i nadam se da ćemo tamo krenuti spremniji i u znatno većem broju.

Jedino je vrijeme, donekle, kvarilo Susrete, bilo je prohladno. Ćudljivi Kalnik iznenadio je sve one koji su bili u ljetnoj odjeći, no između nastupa mogli su se zagrijati kavom i vrućim kobasicama po vrlo niskim cijenama u Spomen domu hrvatskih branitelja - središtu zbivanja.

Ugodnijem druženju u Domu pridonijela je, svakako, srdačnost domaćina - posebno prof. Milana Čapalije, terapeuta Kluba "Križevci" i nezaobilaznog Miška, na čemu im najsrdačnije zahvaljujemo.

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org