Up Back Next

NASTUPILI SU I ZAGREBAČKI KLUBOVI

Boris Grzelja, 
tajnik Kluba Špansko
 
 
 

Na 15. sportskim susretima klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske, nastupili su i zagrebački klubovi - iz Susedgrada i Novog Zagreba.

Ekipa je bila malobrojna, svega 19 članova iz obaju kluba, a bilo je prijavljeno 48 članova.

Nas 19 članova stiglo je na Kalnik oko 11 sati.

Područje grada Križevaca s okolnim područjem smješteno je uz planinu Kalnik, s najvišim vrhom Vrahilac, visokim 643 metra. U Kalniku se nalazi poljoprivredna zadruga, trgovina, osnovna škola i u blizini spomen dom. Tu su još i planinarski dom, te ruševine staroga grada Kalnika. U mjestu se nalazi i crkva svetog Brcka, u kojoj se nalaze freske stare oko 600 godina. 

Sve ekipe klubova prisustvovale su kratkoj misi u toj crkvi kad je blagoslovljena i i zastava sportskih susreta klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske.

Svečano otvorenje započelo je u 12 sati. Na otvaranju sportskih susreta bila je prisutna i dogradonačelnica Križevaca i svi koji su sudjelovali u organizaciji sportskih igara.

Nakon proglašenja 15. sportskih susreta otvorenima odigrali smo mali nogomet zajedno s ekipom iz Zapruđa. Na turniru je bilo 6 ekipa. Igralo se po kup sistemu. Utakmicu smo izgubili olako s 0:5 protiv prošlogodišnjih pobjednika iz Koprivnice.

U 13,30 sati počelo je nadmetanje šahista u učionici osnovne škole. 

Naša je ekipa od tri člana, vođena gospodinom Petrom Filipčićem, osvojila peto mjesto, s 11 bodova, a Filipčić je ostvario sve pobjede.

U pikadu koje je bilo najmasovnije natjecanje, zauzeli smo solidno 11. mjesto.

Ni radni sastanci nisu izostali na ovim susretima. Tako je u 14 sati započeo sastanak stručnog odbora Saveza i svih terapeuta. Od naših stručnih osoba nazočili su mr. sc. dr. Golik-Gruber, prim. dr. Pintarić kao i terapeut iz Kluba Malešnice dipl. soc. Sanja Sabolić.
Vrlo raspoložena naša mala zajednica nestrpljivo je iščekivala rezultate nadmetanja. No nisu rezultati bili toliko važni jer svi sudionici ovih sportskih susreta su pobjednici, a pobjeda je biti trijezan i zdrav. To je i moto ovih susreta.

Na kraju, uz kulturno umjetnički program koji su priredili učenici osnovne škole, upriličena je i zajednička večera, uz veselje pjesmu i ples.

Vratili smo se u Zagreb s novim, bogatim iskustvom i spoznajom o tome kako smo mi samo živi ljudi koji živimo svoje nove živote, živote bez alkohola. Hvala svima sudionicima na ovom ugodnom druženju. Poželimo da se na sljedećim sportskim susretima 2000. godine okupimo u još većem broju. 

Sljedeći susreti će se održati u Murskom Središću. A do tada, budite trijezni i zdravi i puno trenirajte.

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org