Up  Next

RIJEČ UREDNICE | 52

Mr.sc.dr.Vesna Golik-Gruber   

Štovani čitatelji!

Ovaj broj Alkohološkog glasnika posvećen je životu i djelu prof. dr. Vladimira Hudolina. U njemu će biti objavljeni dijelovi izlaganja sa Stručnog skupa što ga je organizirala 21. travnja ove godine Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci pod naslovom Vladimir Hudolin i njegovo djelo. 

Nadam se da će odlomci iz izlaganja barem djelomično prikazati život i djelo prof. Hudolina, te prizvati naše uspomene iz vremena njegovog aktivnog rada, procvata alkohologije i klubova liječenih alkoholičara. 

Za mnoge je prof. Hudolin legenda i rado će o njemu čitati. Nema liječenog alkoholičara, a još manje stručnjaka iz alkohologije, koji nije čuo za prof. Hudolina. Njegovo ime poznato je i u širem građanstvu. Bilo je sinonim za liječenje alkoholizma i često se, bilo ozbiljno ili u šali čulo: ''Poslat ću te Hudolinu'', ''Ti si za Hudolina.'' i sl.. Stoga vjerujem da će ovaj memorijalni broj Alkohološkog glasnika pobuditi veliku pozornost. 

Žao nam je što objavljujemo tek odlomke iz izlaganja koja su o njemu napisali njegovi suradnici. Izlaganja će biti u cijelosti naknadno tiskana od strane organizatora skupa. Zahvaljujemo se supruzi prof. dr. Hudolina, prof. dr. Višnji Hudolin, koja nam je ustupila slike iz obiteljskog albuma i pomogla u odabiru materijala. 

Donosimo, kao i obično, i druge, raznolike priloge.

Srdačno vas pozdravljam. 

Top
Copyright 1999, 2000
 Webmaster&Design:


moravek.org